Автомобілісти загрожують влаштувати Азарову бензиновий Майдан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автомобілісти загрожують влаштувати Азарову бензиновий Майдан

Енергетика
5215
Українські автомобілісти звернулися до прем'єра Миколи Азарова з відкритим листом, в якому вимагають не допустити введення мит на імпорт нафтопродуктів.
"Ми глибоко здивовані й роздратовані тим фактом, що ви ще не відхилили ініціативи Міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка щодо введення мит на імпорт нафтопродуктів в Україні. Сьогодні введення такого мита вигідно тільки технологічно відсталим вітчизняним НПЗ, які прагнуть у такий спосіб підвищити ціни на власну продукцію, не витримуючи конкуренції з імпортним паливом через свою низьку якість", - йдеться в листі, передає ІМК.
Автори звернення переконані, що "цей необґрунтований і цілком лобістський проект не принесе ніякого позитиву економіці та бюджету України. Подібний крок лише спровокує різкий стрибок цін на паливо, вартість якого для кінцевого споживача може досягти 15 грн за літр".
Вони вимагають від прем'єра "негайно і публічно відмежуватися від згубної ініціативи Бойко і заблокувати її ухвалення", інакше погрожують вдатися до масових акцій громадянської непокори.
Звернення підтримали Профспілка таксистів України, Асоціація вантажоперевізників Києва, Клуб позашляхових пригод "Off-road Adventure Club" та ряд інших профспілок автоперевізників і автоклубів України.
Крім того, автомобілісти почали громадську ініціативу "Автофронт", на сайті якої кожен, хто не згоден з такими намірами уряду, також може поставити свій підпис під відкритим листом до Азарова.
Нагадаємо, що протягом лютого бензин в Україні істотно подорожчав. Наприкінці січня експерти прогнозували подальше зростання цін.
В уряді стверджують, що головними причинами зростання цін на автомобільне паливо з початку 2011 року стали підвищення ставок акцизного збору і зростання світових цін на нафту.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас