В Україні все частіше крадуть гроші з банківських карт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні все частіше крадуть гроші з банківських карт

Фінтех і Картки
1202
Національний банк України (НБУ) виражає стурбованість випадками шахрайства, що почастішали, з банківськими рахунками в режимі дистанційного обслуговування.
Про це говориться в телеграмі Нацбанку № 25-112/1082-7987.
"Національний банк України висловлює стурбованість тим, що останнім часом почастішали звернення до НБУ відносно випадків несанкціонованого списання коштів з рахунків клієнтів під час здійснення розрахунків за допомогою систем дистанційного обслуговування "клієнт-банк", "клієнт-інтернет-банк" (далі - СДО), зокрема, відносно хакерських нападів (фішингових атак) на комп'ютери клієнтів банків, які використовують такі системи", - говориться в телеграмі.
У зв'язку з цим регулятор рекомендує банкам: дотримуватися правила "двох рук" при складанні електронного розрахункового документа, забезпечити антивірусним захистом робочі місця, використовувати апаратні носії ключової інформації, які не дозволяють копіювання таємних ключів.
Нацбанк також рекомендує передбачити в договорах банківського рахунку право банку на виконання періодичних перевірок клієнтів на предмет захисту інформації і тому подібне
Як повідомлялося, за даними Нацбанку України, кількість шахрайських операцій з використанням платіжних карток в 2009 році, в порівнянні з 2008 роком, збільшилося в 6,5 рази - до 39,338 тисяч операцій. Збитків від карткових шахраїв торік зазнали 44 українських банки, їх сума оцінюється в 12,970 мільйона гривень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас