ДКЦПФР готується посилити вимоги до роботи кредитних рейтингових агентств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДКЦПФР готується посилити вимоги до роботи кредитних рейтингових агентств

Фондовий ринок
203
Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) України готується посилити вимоги до роботи кредитних рейтингових агентств. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив генеральний директор "Кредит-Рейтингу" Станіслав Дубко.
"Я зустрічався з новим головою комісії (Дмитром Тевельовим). Позиція висловлена була така, - вимоги до відбору рейтингових агентств занижені. Вони не відповідають тому, що має пред'являтися до рейтингового агентства. Я почув згоду з тим, що вимоги варто переглядати, тому що вони дійсно неадекватні. ... ДКЦПФР готова до посилення".
Також Дубко очікує, що ДКЦПФР посилить і нагляд за діяльністю повноважних рейтингових агентств (які мають право присвоювати обов'язкові кредитні рейтинги компаній).
"Важливо, що комісія готова почати робити тепер, коли гравців більше, - це все-таки приступити до нагляду над їх діяльністю, тому що ефективної системи нагляду з боку комісії поки розроблено не було. Тепер, коли більше гравців на ринку, це варто зробити. Тому що багато речей були задекларовані щодо роботи агентств, але далеко не все перевіряється. Було висловлено бажання, як оновити вимоги відповідно до сучасного європейського досвіду, так і посилити нагляд над роботою рейтингових агентств", - заявив Дубко.
Він підкреслив, що без посилення регулювання на ринку рейтингування, "є ризик дискредитації інституту повноважних рейтингових агентств".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас