Голова ради директорів ПФТС Заря прогнозує завершення купівлі контрольного пакета акцій біржі російської ММВБ до липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ради директорів ПФТС Заря прогнозує завершення купівлі контрольного пакета акцій біржі російської ММВБ до липня

Фондовий ринок
230
Голова ради директорів фондової біржі ПФТС Ірина Заря прогнозує завершення покупки контрольного пакета акцій біржі Московською міжбанківською валютною біржею (Росія) до липня. Про це вона повідомила на прес-конференції.
"За структурою капіталу... Процес іде за планом. Всю реєстрацію, звіти ми пройдемо на початку травня або в другій декаді. До липня угода буде точно закрита", - сказала Заря.
Вона також зазначила, що між ПФТС і ММВБ підписаний меморандум, відповідно до якого ММВБ не буде збільшувати свій пакет акцій (після завершення угоди він становитиме 50%+1 акція).
Зі слів голови ради директорів ПФТС, відразу після входу ММВБ до складу акціонерів ПФТС буде розроблена спільна стратегія розвитку української біржі.
Вона підкреслила, що до кінця 2010 року ПФТС має намір запустити торги на терміновому ринку.
Біржа, зі слів Зарі, має намір розвивати брокеридж за рахунок запуску центрального контрагента, поновлення угод між клієнтом і торговцем, а також розвитку ринку РЕПО.
При цьому вона зазначила, що біржа спочатку має одержати дозвіл регулятора на проведення угод між торговцем і клієнтами.
Заря також констатувала значний ріст індексу ПФТС у 1-му кварталі 2010 року.
З її слів, індекс ПФТС за січень-березень зріс на 61% і за темпах зростання зайняв 1 місце у світі.
Обсяг торгів на ПФТС у 1-му кварталі, за даними Зарі, виріс порівняно з аналогічним періодом 2009 року на 158% до 10,6 млрд. гривень.
Як повідомлялось, на початку квітня Антимонопольний комітет дозволив Московській міжбанківській валютній біржі купити більше 50% фондової біржі ПФТС.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас