У Молдавії злочинці оснастили банкомат камерою і системою зчитування даних для зняття грошей з банківських карток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Молдавії злочинці оснастили банкомат камерою і системою зчитування даних для зняття грошей з банківських карток

Фінтех і Картки
416
В Молдавії виявлено банкомат, оснащений злочинцями прихованою камерою і системою зчитування даних для незаконного зняття грошей з банківських карток клієнтів. Як повідомили РБК в Центрі боротьби з економічними злочинами і корупцією (ЦБЕЗК) Молдавії, банкомат був розміщений в будівлі однієї з філій кишинівського банку, назва якого не наводиться.
Вивчивши банкомат, фахівці ЦБЕЗК Молдавії виявили в ньому механізм зчитування карток, розміщений в отворі для введення банківських карт таким чином, що ще до потрапляння в банкомат інформація з картки реєструвалася на цьому пристрої. Також був виявлений підозрілий предмет з пластмаси, всередині якого була захована відеокамера, сфокусована на клавіатурі для введення PIN-коду.
Під час розслідування було встановлено, що це обладнання було встановлене 16 січня 2010 р. двома невідомими з метою отримання даних з карток клієнтів, що знімають кошти через цей банкомат. З часу установки цього протизаконного обладнання і до його виявлення послугами банкомату скористалися близько 90 осіб.
Завдяки спільним діям ЦБЕЗК Молдавії і представників банку вдалося уникнути шахрайства з рахунками громадян. Зараз ЦБЕЗК вживає активні заходи для встановлення осіб злочинців з метою їх затримання і притягнення до відповідальності.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас