В Німеччині усунено проблеми з електронними банківськими картами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Німеччині усунено проблеми з електронними банківськими картами

Фінтех і Картки
333
В Німеччині ліквідовано проблеми, що виникли у зв'язку з технічним дефектом близько 30 мільйонів електронних банківських карт. Про це оголосило Загальнонімецьке об'єднання підприємств роздрібної торгівлі (HDE). "Клієнти при оплаті товарів можуть знов без будь-яких побоювань користуватися терміналами для обслуговування кредитних карт", - говориться в заяві HDE, текст якої наводить агентство dpa.
На сьогоднішній день усунені практично всі технічні дефекти, пов'язані з видачею грошей в банкоматах і оплатою покупок в магазинах. Під час профілактичних робіт було оновлено програмне забезпечення платіжних терміналів. Були також заново налагоджені неправильно запрограмовані мікрочіпи електронних банківських карт.
Агентство AFP нагадує, що на початку року в Німеччині виникли проблеми з більш ніж 30 мільйонами електронних банківських і кредитних карт. Як з'ясувалося, мікрочіпи виявилися не в змозі правильно прочитувати рік "2010". Після усунення неполадок фінансові інститути висловили готовність компенсувати витрати клієнтів, пов'язані з дефектами електронних карт. Зокрема, сплатити збори, що стягуються за видачу готівки в банківських віконцях.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас