Проблемні банки: хроніка подій (25 травня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій (25 травня)

Фінтех і Картки
6027
Газета "Дело" з'ясувала, картками яких проблемних банків можна розрахуватися в торговельних мережах
Банк Надра
Банк "Надра" надає можливість власникам своїх платіжних карт розплачуватися в магазинах і мережі Інтернет. Максимальний платіж - тисяча гривень на добу. У контакт-центрі фінустанови запевнили, що проблем із платіжними картами в торговельних мережах бути не повинно, а якщо магазин відмовляється їх приймати, то розбиратися треба з адміністрацією торговельної точки. "Ми ніяк не можемо вплинути на магазини, але, по суті, усі вони повинні приймати наші карти. Вам краще поговорити з кимось із адміністрації магазину", - радить співробітниця банку.
Родовід Банк
Персонал колл-центру банку також впевнений, що не приймати випущені їх фінустановою карти продавці не мають права. "Платіжна карта - це не просто картка Родовід Банку, але міжнародної платіжної системи Visa. Тому будь-який магазин, на якому є наклейка Visa, зобов'язаний їх приймати", - запевняє представник банку. Втім, у випадку виникнення проблем власникові карти нічого не залишиться, крім як розібратися з магазином самостійно. "Ми можемо перевірити вашу карту, можливо, з нею щось не так. Я вперше зустрічаюся з тим, що наші карти не приймають у магазинах", - говорить співробітник. Родовід Банк установив добові ліміти на всі платіжні карти в розмірі 300 гривень.
Укрпромбанк
Платіжною картою Укрпромбанка клієнт може розрахуватися не більше ніж на 5 тисяч гривень на добу. У контакт-центрі запевнили, що карти повинні приймати всі магазини без винятку, але вплинути на торговельну точку, якщо там не встановлений Pos-Термінал Укрпромбанку, вони не можуть. Крім того, співробітниця банку порекомендувала звернутися у відділ роботи із пластиковими картами за телефоном 8-800-501-48-80, щоб перевірити, чи працює карта. "Зараз пішла хвиля дзвінків від власників карт, які були заблоковані через вірус у банкоматах. Можливо, ваша картка потрапила під це блокування", - говорить дівчина.
Банк Київ
У торговельних мережах платіжні карти банку не приймають. Зняти кошти з карти можна через банкомати або каси банку. Станом на 25 травня банк "Київ" заправив 2 банкомати - у головному офісі на вул. Б.Хмельницького і на Троєщині за адресою вул. Братиславська, 52. Співробітники радять попередньо уточнювати наявність коштів у касах і банкоматах. "Якщо ви поїдете знімати кошти в інший день, то краще передзвоніть і запитайте, який банкомат інкасований сьогодні. Ця інформація постійно змінюється", - попередила дівчина.
Трансбанк
Пластикові карти, емітовані Трансбанком, заблоковані. Готівку можна зняти тільки в касі фінустанови. Для цього необхідно піти в банк і написати заяву, яку розгляне тимчасовий адміністратор. Відразу всю суму клієнтові не віддадуть, а встановлять ліміт залежно від залишку на картковому рахунку. "Якщо у вас, приміром, 5 тисяч гривень, то роздрібнять на 1-2 тисячі. У будь-якому випадку ці рішення ухвалює тимчасовий адміністратор", - повідомила співробітниця Трансбанку.
БРР
Банк регіонального розвитку не випускав свої платіжні карти, а видавав клієнтам і співробітникам картки банку "Надра". За словами співробітниці банку, платіжні карти ухвалюють у всіх магазинах. Максимальна сума платежу залежить від багатьох факторів. "У нас немає загальної інформації. Ваш ліміт залежить від того, на якому підприємстві ви працюєте і який залишок на вашому картковому рахунку", - пояснили у фінустанові.
Карти Західінкомбанку, банків "Дністер", "Національний кредит", "Національний стандарт", "Європейський", "БІГ Енергія", "Арма" у торговельних мережах не приймають. Одеса-банк і банк "Причорномор'я" своїх пластикових карт не випускали.
* Банк виплачує 20% депозиту вкладникам-пенсіонерам, сума депозиту яких не перевищує 10 тис. грн.
** За депозитними картами з банкоматів і в касі можна одержати 100 грн. на день, за іншими картами - 1000 грн.
*** У повному обсязі видається тільки зарплата в головному офісі по вул. Б.Хмельницького, 16-22.
**** З депозитних і зарплатних карт можна зняти 1000 грн., з пенсійних карт - 500 грн.
***** Відсотки за депозитами виплачуються в розмірі 250 грн. на місяць.
****** Одержати зарплату можна в касі банку в розмірі 300 грн. на добу, пенсію - 500 грн., відсоток за вкладами виплачуються з лімітом 100 грн., $15 або 10 євро на тиждень за внесками не більш 5 тис. грн.
******* Зарплати виплачуються по 100 грн. на день, пенсії - по 500 грн.
******** Виплата відсотків за депозитами у гривні - 100 грн. на день, за доларовими депозитами - $100.
********* Тільки зарплата і пенсія.
********** Банк видає відсотки за депозитами у розмірі 200 грн., $20 або 20 євро на тиждень.
Дані комерційних банків (телефонне опитування), "Діло".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас