Microsoft заплатить штраф у розмірі 9 мільйонів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft заплатить штраф у розмірі 9 мільйонів євро

630
Американський гігант комп'ютерного забезпечення Microsoft заплатить у Німеччині багатомільйонний штраф за спробу вплинути на ціноутворення на німецькому ринку.
Федеральне відомство з картелів у середу, 8 квітня, оголосило про накладення штрафу в розмірі 9 мільйонів євро на американську корпорацію з виробництва програмного забезпечення Microsoft. Таке рішення відомство пояснює тим, що німецька філія концерну Microsoft Deutschland Gmbh спробувала вплинути на ціноутворення на ринку Німеччини. Конкретно мова йде про програму "Office Home & Student 2007".
Microsoft уже змирився з вердиктом. У заяві корпорації, яку цитує агентство dpa, підкреслюється, що вона не розділяє точку зору антимонопольного відомства Німеччини, однак погоджується сплатити штраф, щоб уникнути тривалої і дорогої судової суперечки.
Федеральне відомство з картелів установило, що восени 2008 року Microsoft погодила із продавцями комп'ютерного забезпечення в Німеччині ціну на програму "Office Home & Student 2007", а потім надавала їм фінансову підтримку в організації широкої рекламної кампанії цього продукту. Подібна практика суперечить антимонопольному законодавству ФРН, указує агентство dpa.
У свою чергу Microsoft стверджує, що наведений відомством з картелів випадок носив одиничний характер і не може вважатися частиною маркетингової політики концерну.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас