Експерт прогнозує прихід на український ринок нерухомості інвесторів-спекулянтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт прогнозує прихід на український ринок нерухомості інвесторів-спекулянтів

Нерухомість
2367
На український ринок нерухомості прийдуть закордонні інвестори, однак в основному це будуть спекулянти, вважає голова ради директорів групи компаній "Слав-Інвест" (Київ) Мілан Паєвич.
"В Україні будуть інвестори, але в більшості - спекулятивні інвестори", - сказав він під час "круглого столу" на тему "Ринок житла – 2009: хто і за що буде будувати в Україні?" у Києві в середу.
При цьому М.Паєвич додав, що стратегічні інвестори сьогодні вичікують не "дна" ринку нерухомості, а кроків уряд для його оздоровлення. "Інституціональні, стратегічні інвестори сидять і чекають, не коли ринок дійде до "дна", а що буде робити уряд", - сказав він.
На думку експерта, незважаючи на кризу, ринок нерухомості залишається найкращим місцем для збереження коштів.
Крім того, прес-секретар АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" (Київ) Зоя Федорчук сказала, що в сьогоднішніх економічних умовах будівництво житла за рахунок коштів населення втрачає актуальність – потрібно шукати нові підходи. "Експеримент будівництва житла за кошти населення вичерпується. Слід шукати нові шляхи", - сказала вона.
При цьому директор ТОВ "Компанія з управління активами та адміністрування пенсійних фондів "Фінком Есет менеджмент" Павло Ружицький спрогнозував "значний викид на ринок заставного житла".
На його думку, необхідно розширити список осіб, які зможуть купити житло на державні кошти в розмірі 3 млрд грн, які уряд обіцяв виділити на добудовування житлових будинків з рівнем готовності 70% і вище.
"Слід розширити список людей, які зможуть купити житло, добудоване за 3 млрд грн. Тому що ті, хто стоїть в черзі на одержання житла, і держслужбовці, не найбільш платоспроможне населення, і не варто чекати, що вони прийдуть і все куплять", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас