Fitch дає негативний прогноз кредитоспроможності ринку нерухомості Європи у 2009 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch дає негативний прогноз кредитоспроможності ринку нерухомості Європи у 2009 році

Нерухомість
790
Рейтингове агентство Fitch Ratings дає негативний прогноз кредитоспроможності європейського ринку комерційної нерухомості взагалі та інвестиційних фондів нерухомості (Reits) зокрема, говориться в прес-релізі Fitch. "Ризик зниження вартості інвестицій збільшується… оскільки одержання нового фінансування все так само важкодоступне, а дефолти на ринку нерухомості стають усе більш звичайним явищем", - підкреслюється в повідомленні.
Агентство вказує, що, зокрема, тепер його аналітики чекають зниження вартості нерухомості у Великобританії на 50% або більше, тоді як ще в грудні 2008 року прогноз щодо падіння цін не перевищував 35%. "У короткостроковій перспективі можливість одержання ефективного позикового фінансування (через банки або за допомогою облігацій) невелика", - відзначає Fitch, додаючи, що це у свою чергу робить кредити дорогими, а також погіршує показник покриття доходом компанії виплат відсотків за позиками.
При цьому, вважає агентство, показник ліквідності на ринку європейської нерухомості може суттєво погіршитися в 2010 році, якщо падіння в цьому секторі як і раніше збережеться, а доступність кредитування буде обмеженою. "Справа в тому, що багато інвестиційних компаній, що працюють із комерційною нерухомістю, будуть потребувати рефінансування наприкінці 2009 року і в 2010 році", - нагадує Fitch.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас