МВФ схвалив виділення Білорусії кредиту у розмірі 2,46 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ схвалив виділення Білорусії кредиту у розмірі 2,46 млрд дол.

Кредит&Депозит
336
Виконавча рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) схвалила виділення Білорусії кредиту у розмірі 2,46 млрд дол., передає Reuters. Перший транш кредиту у розмірі 788 млн дол. буде виділений негайно, решта коштів перераховуватиметься відповідно до щоквартального звітами білоруського уряду.
Нагадаємо, 31 грудня 2008 р. МВФ і влада Білорусії остаточно узгодили всі умови кредиту. В даний час Білорусія переживає не найпростіший період: економіка з хорошими темпами зростання, відміченими в останні роки, зараз проявляє ознаки "перегрітості" і відчуває згубний вплив світової фінансової кризи, відзначив французький економіст Домінік Стросс-Кан, вибраний новим директором-розпорядником МВФ.
Проте, додав він, серйозні заходи, які застосовує Мінськ з метою виправлення поточної ситуації і заощадження резервів, демонструють, що Білорусія гідна отримати кредит, на 420% вище за її квоту в рамках МВФ. Кредит в сукупності з програмою дій від МВФ повинен допомогти країні захистити найбільш вразливі місця і мінімізувати зовнішні дії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас