Експерт: Китайські акції варто купувати навіть на фоні уповільнення економічного зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Китайські акції варто купувати навіть на фоні уповільнення економічного зростання

Фондовий ринок
251
Акції китайських компаній, що особливо обертаються на Гонконгській біржі, варто купувати, незважаючи на уповільнення економічного зростання в Китаї, заявив відомий фінансист, творець сировинних індексів та автор низки книг по товарних ринках Джим Роджерс, повідомило агентство Bloomberg.
Особливу увагу експерт рекомендує звернути на папери підприємств агропромислового комплексу, оскільки уряд надає їм величезну підтримку. Серед інших галузей інтерес становить китайська інфраструктура, а також туризм і водні комунікації в інших країнах Азії. Дж.Роджерс відмовився перерахувати конкретні компанії.
Заснована фінансистом група Rogers Holdings вкладає кошти в китайські акції з 1988 року, у цей час експерт воліє скуповувати цінні папери в Гонконгу і Сінгапурі, оскільки вони дешевші, ніж ті, які номіновані в юанях і беруть участь у торгах у Шанхаї та Шеньчжені. "Зростання у Китаї сповільнюється, однак деякі сектори китайської економіки зовсім не постраждають від того, що відбувається на Заході, - сказав Дж.Роджерс. - Я знову почав купувати в жовтні і ніколи не продавав китайські акції".
Ослаблення темпів зростання китайської економіки пов'язане з рецесією в США, Європі і Японії, що приводить до скорочення попиту на китайський експорт, що зменшився в листопаді вперше за 7 років. Гонконгський фондовий індекс Hang Seng China Enterprises, що відслідковує так звані "китайські акції категорії Н", упав в 2008 році на 51%, що є найгіршим результатом як мінімум з 1994 року. Зведений китайський індекс CSI 300, що враховує номіновані в юанях акції категорії А на біржах у Шанхаї та Шеньчжені, обвалився на 66%.
Акції категорії Н позначають часткові цінні папери компаній, зареєстрованих на материковому Китаї, торговані на Гонконгській фондовій біржі. Папери багатьох китайських компаній обертаються одночасно на гонконгській біржі та одній або обох біржах материкового Китаю (акції категорії А). Різниця в ціні між акціями категорії Н і категорії А найчастіше досить велика. Акції категорії А звичайно дорожчі, оскільки уряд обмежує інвестиції населення за кордоном та участь іноземців в операціях на фондових ринках материкового Китаю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас