У Москві катастрофічно падає попит на квартири — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Москві катастрофічно падає попит на квартири

Нерухомість
2623
Темпи продажу квартир у Москві катастрофічно падають: у порівнянні з літом 2008 року, обсяг реалізованого забудовниками житла знизився в 10 разів.
За даними дослідження аналітичного центру "Інк-Нерухомість", протягом листопада великі будівельні компанії змогли продати в середньому по п'ять квартир у московському регіоні. Для порівняння, в 2005 році девелопери продавали по 250 квартир на місяць. Улітку середній рівень продажів тримався на рівні 50 квартир щомісяця. Але вже у вересні цього року продажі знизилися приблизно у два рази. Відзначимо, що дані аналітиків засновані на аналізі даних щодо угод найбільших учасників ринку, на яких припадає близько 70 відсотків обороту нерухомості в регіоні.
При цьому підтримувати хоча б мінімальний рівень продажів житлової нерухомості, забудовники можуть тільки за допомогою організації додаткових акцій зі стимулювання попиту та введенням спецпропозицій. Сьогодні квартиру можна придбати зі знижкою від 15 до 30%. Якби компанії не йшли на поступки покупцям, забудовникам вдавалося б продати не більше двох квартир на місяць.
Проте, деякі опитані газетою учасники ринку вважають, що різкого зниження цін на столичну нерухомість не буде. З одного боку, девелопери побоюються, що зниження цін, як не парадоксально, ще більше знизить попит. Це обумовлюється тим, що ті покупці, які зайняли вичікувальну позицію, при досягненні цінового мінімуму на квартири однаково вирішать, що в них ще є час і будуть продовжувати очікувати подальшого зниження. З іншого боку, зниження активності в будівельній галузі приведе до зниження кількості пропозиції на ринку. Це спровокує виникнення відкладеного попиту і, як наслідок, підвищення ціни квадратного метра.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас