Суд визнав вину КМДА в афері "Еліта-Центр" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд визнав вину КМДА в афері "Еліта-Центр"

Нерухомість
1611
Апеляційний адміністративний суд м. Києва визнав протиправною бездіяльність Київської міської державної адміністрації щодо недопущення афери групи компаній "Еліта-Центр".
Як повідомляли в громадській організації "Центр правозахисту", дане рішення суд виніс 27 листопада 2008 року.
Позов був поданий потерпілими від діяльності аферистів групи компаній "Еліта-Центр". Потерпілі вимагали визнати провину київської міської влади, яка, на їхню думку, не почала належних заходів для запобігання найбільшій афері на будівельному ринку України.
"Ми задоволені рішенням суду, що визнав провину київської влади, що своєю бездіяльністю дозволяла аферистам безкарно обдурювати киян", - заявив голова правління ГО "Центр правозахисту" Федоренко, коментуючи рішення суду.
За його словами, потерпілі не будуть зупинятися на досягнутому і мають намір просити суд зобов'язати київську міську владу створити дієвий механізм забезпечення житлом всіх потерпілих від "Еліта-Центр".
Федоренко не виключає, що "визнання судом провини київської влади серйозно змінить статус потерпілих і Київської міської державної адміністрації (КМДА) у рамках кримінальної справи "Еліта-Центр".
"Якщо раніше КМДА обіцяла допомогти тільки частині потерпілих, незаконно розділяючи "елітівців" на багатих і бідних, то після рішення суду київська влада буде змушена допомагати всім обдуреним інвесторам, оскільки суд визнав місто відповідальним за здійснення афери", - пояснив голова правління ГО "Центр правозахисту". Як повідомлялося, у результаті будівельної афери "Еліта-Центр" у Києві постраждали понад 1,5 тис. осіб. За даними міліції, ця компанія укладала із громадянами договори про пайову участь у зведенні будинків у різних районах Києва, однак будівництво за цими адресами не велося. Загальна сума привласнених грошей вкладників становить близько 100 млн. дол.
Головного підозрюваного в організації столичної афери ”Еліта-Центр” Олександра Волконського (справжнє ім'я - Олександр Шахов, 1971 р.р., уродженець м. Кемерово, Росія) було екстрадовано зі Швейцарії в Київ 9 жовтня.
16 жовтня Київська міськрада затвердила порядок відшкодування збитку інвесторам, які постраждали в результаті афери "Еліта-Центр", а також документ попереднього договору про переуступку права вимоги і відновлення права потерпілого від злочинної діяльності зазначеної групи будівельних компаній на одержання житла.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас