У США наближається криза кредитних карток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США наближається криза кредитних карток

Фінтех і Картки
2534
Наближається криза кредитних карток. Кредитори різко скорочують потік пропозицій по кредитних картках і кредитних лініях на великі суми. Про це пише газета The New York Times.
Відтік може позначитися навіть на кредитоспроможних споживачах і загрожує і без того постраждалому банківському сектору новою хвилею серйозних втрат. Епоха майже рекордних прибутків від бізнесу легкодоступних кредитів закінчилася, указує видання.
Як повідомляє Inopressa, у першій половині 2008 року кредитори списали приблизно 21 млрд. доларів безповоротних кредитів по картках, тому що велика кількість позичальників зазнала дефолт по своїх платежах. Компанії звільняють десятки тисяч співробітників, і, на думку аналітиків, галузь може втратити в найближчі півтора роки ще не менше 55 млрд. доларів. У цей час загальні втрати становлять 5,5% від непогашеного боргу по кредитних картках і можуть перевалити за 7,9% - рівень обвалу 2001 року.
Зіткнувшись із погіршенням умов, компанії, що випускають MasterCard, Visa та інші картки, намагаються "зупинити кровотечу", відзначає видання. Великі кредитори, такі як American Express, Bank of America, Citigroup, стали посилювати стандарти для охочих відкрити кредит, відбраковуючи найбільш сумнівних клієнтів. Кредитори уникають тих споживачів, які вже в боргах, і скорочують кредитні ліміти для існуючих власників карток, особливо тих з них, хто проживає в районах, що піддалися житловій кризі, або працює в проблемних галузях. У деяких випадках обмежуються кредитні лінії навіть для тих власників карток, які роблять покупки в одних магазинах з ризиковими позичальниками, або які одержують іпотечний кредит від певних компаній.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас