Жителі Донецька почали масово позбавлятися від своїх квартир — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителі Донецька почали масово позбавлятися від своїх квартир

Нерухомість
17007
Навіть зниження вартості квартири не рятує більшість донетчан. Донецькі ріелтори шоковані - люди істерично "викидають" на ринок квартири за заниженою ціною. З кінця весни і по сьогоднішній день ціна квартир у Донецьку знизилася приблизно на 20 відсотків. Неймовірно, але факт. Причому із цим змирилися навіть ті, хто купував квартири і рік-два здавав їх в оренду, а потім успішно перепродував...
- За ці два роки люди на різниці в ціні наварювали стільки, що звичайному роботязі в рожевому сні приснитися не могло. В 2001-му, маючи десять-п'ятнадцять тисяч, можна було добре заробляти на цьому, - розповів співробітник центру нерухомості з десятилітнім стажем Сергій Кумейко.
Різниця дійсно вражає. Квартири в останні роки постійно дорожчали. Зараз, за його словами, ці люди істерично "викидають" на ринок квартири за заниженою ціною. Зрозуміло - це оборотні гроші, і щоб швидше продати та у результаті не втратити більше, вони готові демпінгувати. У зв'язку зі слабким попитом масово купувати квартири перестали. Причому це стосується як хрущовок, так і сучасних комфортних проектів, пише "Комсомольська правда в Україні".
- У мене особисто зараз більше вісімдесяти заявок на продаж, тоді як звичайно їх три-чотири. При цьому я зараз буду показувати покупцеві варіант, що пару місяців тому коштував більше ста тисяч доларів, а тепер ціна знизилася до вісімдесяти! - дивується сам фахівець.
Однак якщо подивитися правді в очі, навіть зниження вартості квартири не рятує більшість донетчан, і вони все так само не в змозі дозволити собі покупку квартири, продовжуючи "інвестувати" свої гроші, по суті, у нікуди.
Для тих, хто зібрався купити квартиру, кращим рішенням буде обзавестися номерами телефонів п'яти ріелторів, за допомогою яких регулярно відслідковувати ціни. І в той момент, коли вартість житла на ринку зупиниться, відразу ж купувати.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас