Як оселитися в Місті ангелів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як оселитися в Місті ангелів

Нерухомість
900
Падіння цін на американську нерухомість та послаблення долара збільшили інтерес європейців до покупки житла за океаном. Американські ріелтори сподіваються на те, що гроші європейців стабілізують ринок курортної нерухомості Каліфорнії або Флориди від подальшого обвалу. "Крім того, спад рано або пізно закінчиться", - вважає Геннадій Кошиль, директор Kievinvest International LLC.
За його оцінкою, до 15% американської нерухомості й так купується нерезидентами країни. Чверть з них - жителі Канади й Мексики, більше половини - представники країн Європи, Близького Сходу та Японії. Більшість іноземців купують житлову нерухомість для перепродажу або здачі в оренду.
Привабливість великих міст
Інвестори, які купили в Лос-Анджелесі квартиру 6-7 років тому за 60-70 тисяч доларів (мінімальна ціна квартири), торік (до кризи на ринку нерухомості США) могли її продати за 300-360 тисяч доларів. На сьогоднішній день ціни на житло в Каліфорнії трохи знизилися - невелику квартиру можна купити за 250-300 тисяч доларів.
Вартість апартаментів житловою площею від 100 квадратних метрів на околиці міста стартує від півмільйона доларів. Це ціна на вторинному ринку, у будинку, якому мінімум 5 років. Апартаменти в новому будинку в центрі міста будуть коштувати більше мільйона доларів. Мебльована квартира в престижному районі обійдеться в суму від 1,7 мільйона доларів. Правда, за таку ж рік тому довелося б викласти 2,2 мільйони доларів.
Вартість приватних вілл у найбільш престижних районах Лос-Анджелеса та його передмість, як, наприклад Беверлі Хіллс, Голлівуд, Сайс-Бей, Вілшер Коридор, стартує від декількох мільйонів доларів. "Мебльована триповерхова вілла площею півтори тисячі квадратних метрів з видом на море, будиночком для охорони та прислуги й територією до 30 соток буде коштувати не менш 15 мільйонів доларів. "Претендентів на таку нерухомість достатньо. Багато хто з них - європейці", - стверджують у ріелторській компанії Carlyle residences.
Крім Лос-Анджелеса, великою популярністю користується нерухомість у таких великих містах штату, як Сан-Франциско та Сан-Дієго. Ціни отут не так кусаються, як у Місті ангелів. Наприклад, студіо (житлове приміщення, де спальна зона сполучена з вітальнею або кухнею без традиційного розподілу на кімнати) у центрі Сан-Франциско на Маркет-стріт коштує 350-400 тисяч доларів, а пристойний особняк у передмісті обійдеться в 3-4 мільйона доларів.
Особливою популярністю користуються вілли з видом на океан, а також торгово-розважальна нерухомість. Варто відзначити, що, якщо в Лос-Анджелесі в нерухомість інвестують вихідці з Європи, то в Сан-Франциско проживає велика діаспора з Мексики, тому багато нерухомості отут купують громадяни цієї країни.
Мінуси Західного узбережжя США
Перед тим як зважитися придбати нерухомість на Західному узбережжі США, інвесторові варто довідатися й про негативні аспекти проживання в цьому регіоні. По-перше, це сейсмічно активний регіон, хоча сильні землетруси тут останні роки не фіксувалися. Кілька років поспіль Каліфорнію охоплюють лісові пожежі - вони знищують сотні гектарів. Купатися цілий рік тут не можна - узбережжя обмивається холодною Каліфорнійською течією, що лише біля Портленда переходить у теплу Північнотихоокеанську течію.
Влітку багато жителів тихоокеанського узбережжя воліють виїжджати з регіону, тому що в цей час з океану дує прохолодний вітер, небо затягнуте, часто йдуть дощі й стоїть туман. Взимку вітри припиняються, а середня температура повітря вдень становить 17-25 градусів тепла.
Процедури, податки й витрати
"Іноземні покупці можуть купувати нерухомість у США без яких-небудь обмежень. Складності можуть виникнути при покупці земель сільгосппризначення. Тут обмеження застосовуються до всіх: як до іноземців, так і до американських громадян", - відзначає Кошиль.
Оформлення всіх необхідних документів, пов'язаних з купівлею-продажем квартири в США, займає від одного до двох місяців. При цьому покупець повинен сплатити всі витрати, пов'язані з реєстрацією та оформленням необхідної документації, послуги юристів і страховку - всього близько 2% від вартості нерухомості.
Квартира або будинок, придбаний у кредит, стає власністю покупця лише після повного повернення кредиту.
Нерезидент США, який перебуває на території країни менше півроку, в обов'язковому порядку декларує отримані в Штатах доходи. Наприклад, якщо інвестор буде здавати нерухомість в оренду, то змушений буде сплатити 30% від вирученої суми в скарбницю держави. Влада також не зацікавлена в тому, щоб інвестори купували нерухомість у спекулятивних цілях, тому при продажі нерухомості з іноземців стягують десятивідсотковий податок.
Що стосується витрат на утримання нерухомості, то це плата за комунальні послуги, оплата страховки, паркування, охорони та прибирання території. Платежі залежать від площі житла. У середньому це 250-300 доларів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас