Рада прийняла у першому читанні Держпрограму приватизації на 2008-2012 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прийняла у першому читанні Держпрограму приватизації на 2008-2012 роки

Нерухомість
248
Верховна Рада має намір затвердити Державну програму приватизації на 2008-2012 роки. За прийняття за основу в першому читанні запропонованого Кабміном відповідного законопроекту № 2330 проголосувало 227 депутатів.
Рада має намір визначити основними пріоритетами приватизації на 2008-2012 роки оптимізацію структури держвласності у виробничій сфері, залучення покупців, що мають довгострокові інтереси з розвитку підприємств, а також урахування індивідуальних особливостей об'єктів приватизації.
Прийнята в першому читанні програма передбачає продаж збиткових підприємств під інвестзобов’язання для їхнього фінансового оздоровлення, а також продаж високоліквідних об'єктів для виконання бюджетних завдань.
Програма визначає, що приватизація підприємств, визначених як стратегічні (група "Г") і економічна діяльність яких є інвестиційно привабливою, а також підприємств військово-промислового комплексу відбувається після затвердження умов конкурсу Кабміном.
Якщо контрольний пакет стратегічного підприємства вже приватизований, то інші акції компанії продаються на фондових біржах.
Програма визначає, що закріплюватися в держвласності можуть тільки пакети акцій розміром 25% або 50% від статутного фонду і тільки стратегічних підприємств.
Також проект програми визначає порядок проведення приватизаційних конкурсів, у тому числі з одним учасником, а також повторних конкурсів у випадку відсутності заявок від покупців.
Нагадаємо, 19 травня комітет Ради з питань економічної політики порекомендував парламенту взяти за основу законопроект Кабміну про програму приватизації на 2008-2012.
Президент Віктор Ющенко заборонив Кабміну проводити приватизацію стратегічно важливих для економіки і безпеки країни підприємств до затвердження держпрограми приватизації, якщо наслідком цього буде монополізація відповідного ринку товарів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас