У найближчому майбутньому купити квартиру в Києві буде так само важко, як і зараз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У найближчому майбутньому купити квартиру в Києві буде так само важко, як і зараз

Нерухомість
2766
В 2008 році київська влада обіцяє ввести в експлуатацію майже півтора мільйона квадратних метрів житлової площі - а це приблизно 20 тис. квартир. Ріелтори відзначають, що обсяги пропозиції, що накопичується, і стрімке падіння купівельної активності свідчать про те, що, якщо ситуація не зміниться, може відбутися ціновий обвал, прогнозований на рівні 10-15%.
При цьому збільшення пропозиції принципово не змінить ситуацію на ринку нерухомості. На думку аналітиків з агентства нерухомості "Вікторія і Ко" купити квартиру в Києві в найближчі роки буде так само складно як і тепер. Проблему аналітики бачать у кількості однокімнатних квартир на ринку нерухомості. Сьогодні сегмент однокімнатних квартир становить порядку 32%. Десять років тому однокімнатні квартири були представлені в житловому фонді порядку 43%. За останні десять років первинний ринок значно збільшив житловий фонд м. Києва, але й населення Києва збільшилося на 60%. За весь цей період на пам'яті в забудовників тільки на початку своєї діяльності київський мер Омельченко вимагав обов'язкове процентне співвідношення 1, 2-х, 3-х, 4-х кімнатних квартир при виділенні земельної ділянки під будівництво багатоквартирного будинку. До розвалу СРСР комуністи вирішували житлову проблему будуючи будинки готельного типу - це будинки однокімнатних квартир. Сьогодні будинки однокімнатних квартир не будуються взагалі.
Які б програми "Доступного житла" не виводив у світ уряд - вони працювати не будуть, доти, поки ці програми не будуть ураховувати реакцію ринку нерухомості в перспективі. А як сьогодні, так й у найближчому майбутньому, ринок буде вимагати збільшення кількості однокімнатних квартир. Збільшення однокімнатних квартир збільшить пропозицію дво- і більше кімнатних квартир. Збільшена пропозиція змусить швидше обертатися ринок і житло відповідно стане доступніше.
За матеріалами:
Ugmk.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас