"Еліта-Центр" - вирішення житлової проблеми впирається в списки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Еліта-Центр" - вирішення житлової проблеми впирається в списки

Нерухомість
254
З ініціативи Київського міського голови триває робота з вирішення житлових проблем обдурених групою компаній "Еліта-Центр" інвесторів.
Постійна комісія Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу взяла за основу проект рішення Київради "Про механізм реалізації заходів з вирішення житлових проблем громадян, що постраждали від діяльності групи інвестиційно-будівельних компаній "Еліта-Центр".
Про це повідомив заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Віталій Журавський.
Як повідомили в прес-службі КМДА, за його словами, Леонід Черновецький особисто контролює хід вирішення проблеми потерпілих афери з "Еліта-Центр". "Даний проект рішення розроблявся разом із громадським об'єднанням "Союз грубо обдурених громадян".
Представники союзу пропонували даним рішенням затвердити список найбільш соціально-незахищених громадян із числа обдурених інвесторів, що потребують компенсації. Комісія погодилася взяти до уваги список, але затверджений він буде винятково після перевірки фахівцями Головного управління житлового забезпечення КМДА", - відзначив Журавський.
За його словами, відповідно до проекту рішення Київради, Київська міськадміністрація повинна розробити механізм передачі житла потерпілим громадянам.
Журавський сказав, що список постраждалих осіб, яким повинна бути видана компенсація, може змінюватися, але всі соціально-незахищені кияни із числа обдурених інвесторів "Еліта-центр" протягом двох-трьох років одержать житло.
Раніше начальник Головного управління економіки та інвестицій Київської міської державної адміністрації Марина Лукашина заявила, що в список потерпілих від афери "Еліта-Центр" увійшли тільки 334 людини, у той час, як потерпілих було близько 1300 чоловік.
Президент України Віктор Ющенко висловив переконання, що київська міська влада повинна надати гарантії забезпечення житлом або повернення коштів потерпілим від групи інвестиційно-будівельних компаній "Еліта-центр".
За оцінками Комітету інвесторів "Еліта-центр", загальна сума збитку від афери склала порядку $100 млн. Цифра виявилася настільки велика, тому що "будівельники" продавали ті самі незведені квартири по два, три і навіть чотири рази. Кожний потерпілий інвестував у середньому по $65-70 тис.
Гроші за допомогою широко розгорнутої рекламної кампанії та привабливих заявлених цін на житло (порядку $900 за кв.м) "Еліта-центр" збирала приблизно півтора роки. За цей час було почато будівництво тільки одного будинку (на вул.О.Шмідта, 32-42), втім, і воно на сьогодні завершене менш ніж наполовину.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас