У нашу мережу йдуть паркувальники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У нашу мережу йдуть паркувальники

319
Навесні 2008 р. у вітчизняному сегменті інтернету з'явиться перше паркування доменних імен.
Зараз наші домейнери розміщають приналежні їм імена в російських системах, власники яких заробляють на продажах повітря до $20 тис.
Вторинний ринок доменних імен розвивається настільки стрімко, що тисячі наших співвітчизників безперервно реєструють свої домени у всіляких зонах, один наперед одного намагаються перехопити вивільнюване ім'я і ведуть торги на аукціонах доменів. Останні з'явилися в уанеті цього літа і стали популярними інтернет-майданчиками. Кращий спосіб заробити на віртуальному імені - продати домен. "Середня вартість угоди становить $250-500, а найбільш вдалі імена можна продати за $1 тис.",- повідомив "і" Дмитро Головачов, власник сайту reserved.com. У середньому в Україні укладаються 50-60 подібних угод на місяць.
Великі домейнери реєструють по декілька доменів на добу (вартість реєстрації - $10), а продають, у найкращому разі, два-три на місяць. Решту доменів вони розміщають на паркуванні - системі, що заповнює їх контекстною рекламою. "Паркування - це, по суті, здача в оренду рекламних місць. А реклама - така річ, що за всіх часів була вигідна: і рекламодавцями, і споживачам, і власникам рекламних місць, і рекламним агентствам", - вважають фахівці російської паркувальної системи Parked.ru.
Вітчизняні домейнери змушені користуватися послугами російських паркувань, тому що подібна система на українському ринку відсутня. Однак, як повідомив "і" засновник "Аукціону доменів" Сергій Коркін, перше вітчизняне паркування для доменів відкриється на базі аукціону вже навесні 2008 р. Це дозволить заробити розроблювачам проекту, які одержать 20% заробітку від реклами на всіх доменах, і власникам припаркованих імен. За словами пана Коркіна, середній дохід клієнта паркування з 1 тис. відвідувачів становить $10. Більш прибутковими є домени, які за своєю тематикою пов'язані з бізнесом.
У розрахунках прибутку від паркування наші фахівці відштовхуються від російської моделі подібної системи. В одному з інтерв'ю власник Parked.ru зізнався, що кількість зареєстрованих на паркуванні доменів становить близько 3 тис., а середній заробіток кожного - $3 на місяць. От і виходить більше $100 тис. на рік за посередництво між рекламодавцями і користувачами, з яких власник паркування одержує свої законні $20 тис. "При українських обсягах інтернету ця сума складе $7-8 тис.", - вважає пан Коркін.
Експерти відзначають, що прибуток може бути набагато вищим. Це пов'язують із офіційною заявою компанії "Хостмастер", адміністратора національного домена України - .ua - створити на початку 2008 р. новий регіональний публічний домен.kyiv.ua. Для домейнерів ця подія відкриває перспективи - в інших доменних зонах практично всі двобуквені та імена, що добре запам'ятовуються, уже зайняті. Тому і кількість припаркованих доменів, що чекають свого покупця, зросте.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас