Експерт: Нова система оплати паркування може мати плачевні наслідки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Нова система оплати паркування може мати плачевні наслідки

234
Нова система оплати паркування автотранспорту і блокування коліс не допоможе на даному етапі вирішити проблему з паркуванням у столиці і швидше за все, навпаки, може мати кардинально протилежний ефект, вважає директор Центру політичного та економічного аналізу Олександр Кава.
На вулицях з'явиться безліч автомобілів із заблокованим колесами, які будуть перешкоджати проїзду і зменшувати кількість паркувальних місць, заявив експерт.
За його словами, київській владі в першу чергу необхідно звернути увагу на вирішення проблеми несанкціонованого паркування автотранспорту як на дорогах у недозволених місцях, що заважає проїзду автотранспорту, так і на тротуарах, що перешкоджає руху пішоходів. "Для цього керівництву міста в найкоротший термін необхідно розробити і побудувати мережу містких багаторівневих і доступних за ціною паркувань у всіх частинах столиці, де є необхідність. Варто усвідомити, що зараз багато водіїв просто змушені паркувати автомобілі з порушенням правил.
Раніше Деньги писали про те, що із січня 2008 року паркування автотранспорту в Києві на 80% буде оплачуватися за безготівковим розрахунком за допомогою мобільного телефону.
Відповідно до даної системи, при виявленні порушення оплати паркування (відсутність абонементного талона на паркування, якщо він прострочений, або якщо час предоплаченого паркування вичерпано) колеса автомобіля блокуються. Вартість розблокування - 100 грн.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас