Без суду до слідства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Без суду до слідства

Нерухомість
204
Жителі селищ Щасливе і Гора дотепер не можуть повернути землю, незважаючи на обіцяну главою держави допомогу.
Заплановане на вчора засідання Бориспільського міськрайсуду у справі про повернення земельних паїв жителям сіл Гора і Щасливе було перенесено. Джерело Ъ повідомив, що процес затягується позивачами - доти, поки не буде засуджений винуватець конфлікту, попередній суддя з даної справи Микола Корнієць.
На вчорашньому засіданні Бориспільського міськрайсуду у справі про земельні паї жителів сіл Гора і Щасливе передбачалося розглянути розділ і права власності на 224 га садових ділянок. Однак на прохання позивачів засідання було перенесено. "На суд прийшли близько 150 чоловік, у нашому залі вони просто не вмістилися б. Деякі позивачі не знали, що адвокати вже виступають з дорученнями від їх імені, а частина з них, навпаки, не знали про розгляд справи", - повідомили в суді. Але за словами одного з учасників процесу, що побажав залишитися неназваним, "люди просто хочуть дочекатися, коли буде покараний Микола Корнієць, тому що тільки це може стати заставою законного прийняття наступних рішень".
Кримінальна справа відносно судді Бориспільського міжрайонного суду Миколи Корнійця "за винесення неправосудного рішення" було порушено у вересні цього року. Місяцем раніше Київський апеляційний адміністративний суд скасував постанови даного судді, згідно якої жителі сіл Гора і Щасливе були позбавлені права власності на земельні паї. Тим часом, незважаючи на всі прийняті на їх користь рішення, так і не можуть одержати документи на право власності на землю.
Вчора на засіданні райради потерпілі також зажадали відправити у відставку бориспільського міжрайонного прокурора Олександра Кузовкіна за "затягування процесу" повернення землі.
"Ми свого доб’ємося і не відступимо ні на крок! - запевнив комендант наметового містечка, де живуть протестуючі власники земельних паїв, Петро Котлинський. - Якщо протягом двох-трьох тижнів Кузовкін не буде звільнений, ми знову перекриємо трасу на Бориспільський аеропорт, а також всі в'їзди і виїзди з Києва". Потерпілі збираються "жити в прокуратурі" і "пікетувати Київську облраду". Тим часом депутати облради стверджують, що роблять все можливе для вирішення проблеми. "Зараз вже підключили всіх, кого можна, створили необхідні ініціативні і робітничі групи", - сказав вчора депутат Київоблради Володимир Мельник. Приїжджаючи в різний час у наметове містечко, допомогти потерпілим пообіцяли також президент Віктор Ющенко і лідер БЮТ Юлія Тимошенко.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас