НАЗК назвало області України із найнижчим рівнем корупції (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАЗК назвало області України із найнижчим рівнем корупції (інфографіка)

Кримінал
402
НАЗК назвало області України із найнижчим рівнем корупції (інфографіка)
НАЗК назвало області України із найнижчим рівнем корупції (інфографіка)
Найнижчий рівень корупції в Україні в 2023 році виявлено у прифронтових областях, а також у Кіровоградський, Житомирській та Івано-Франківській областях.
Про це свідчить інфографіка Національного агентства із запобігання корупції. У ній вказано кількість записів про корупцію у реєстрі корупціонерів.
Інфографіка: НАЗК
Інфографіка: НАЗК
«Найнижчий рівень корупції фіксується в областях, де точаться бойові дії. Серед регіонів, що працюють у тилу найменше корупціонерів протягом 2023 року виявилося у Кіровоградський, Житомирській та Івано-Франківській областях», — йдеться у повідомленні.
При цьому, йдеться про досить суттєву різницю, адже в областях з мінімальною корупцією її рівень у три рази нижчий, ніж у сусідніх областях.
Найбільше ж записів щодо корупційних діянь у реєстрі мають Львівська, Київська, Дніпропетровська та Одеська області.
Нагадаємо, більше половини українців (55%) хочуть якомога швидшого покарання корупціонерів, навіть якщо це буде через порушення законів. Іншої думки, що треба карати за законом, навіть якщо це буде довго, дотримуються 42% українців.
Україні як державі-кандидатці на вступ до Євросоюзу треба тверезо сприймати обсяг задач у питанні протидії корупції. Водночас у ЄС вважають, що Україна подолала чверть марафону боротьби з корупцією.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас