Нацбанк оцінив ситуацію на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк оцінив ситуацію на валютному ринку

Валюта
817
Нацбанк оцінив ситуацію на валютному ринку
Нацбанк оцінив ситуацію на валютному ринку, www.freepik.com
Валютний ринок пристосувався до режиму керованої гнучкості курсу, який Національний банк запровадив з початку жовтня. У листопаді відбулося певне поліпшення ситуації порівняно з вереснем, тобто до моменту зміни курсового режиму.
Про це повідомив заступник голови НБУ Юрій Гелетій, передає пресслужба регулятора.
«Обсяг угод між банками без участі НБУ збільшився майже утричі порівняно з вереснем — до 88 млн дол. США на день. Середньоденний чистий продаж валюти НБУ зменшився до 111 млн дол. США порівняно з 128 млн дол. США у вересні», — сказав він.

Актуальна інформація про курси валют в Україні 💸

Заступник голови НБУ додав, що офіційний курс коливається в обидва боки, реагуючи на зміни на валютному ринку.
У готівковому сегменті ситуація також є стійкою, гривня навіть зміцнилася на 0,8% з початку листопада, а різниця між офіційним та готівковим курсом наблизилася до 3%.

Довідка Finance.ua:

  • Національний банк України продовжує пом’якшувати валютні обмеження, ураховуючи потреби збереження макрофінансової стабільності, захисту міжнародних резервів, забезпечення першочергових потреб оборони, економіки та громадян, а також пропозиції суб'єктів фінансового ринку, що забезпечують зазначені першочергові потреби;
  • економічні експерти спрогнозували, яким може бути курс долара в Україні до кінця 2023 року. Йдеться як про безготівковий, так і про готівковий курси;
  • обсяг готівкової іноземної валюти, яку банки ввезли до України у жовтні 2023 року, становив 1 млрд 56 млн доларів. Це максимальний обсяг із лютого 2022 року.
Finance.ua запускає безкоштовну валютну розсилку для тих, хто слідкує за валютним ринком, та хоче розуміти й аналізувати пов’язані з валютним курсом події. Отримуйте щопонеділка найважливіші оновлення за тиждень у світі валют, ексклюзивні фінансові поради та прогнози по курсах на прийдешній тиждень безпосередньо на вашу поштову скриньку!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас