«Мотор-Банк» Богуслаєва націоналізували — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Мотор-Банк» Богуслаєва націоналізували

Фондовий ринок
187
«Мотор-Банк» Богуслаєва націоналізували
«Мотор-Банк» Богуслаєва націоналізували
Україна стала власником 100% акцій АТ «Мотор-Банк», які були конфісковані у підозрюваного в державній зраді експрезидента компанії «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва.
Про це повідомляє пресслужба АТ «Мотор-Банк».
Зазначається, що станом на 4 вересня 2024 року в Реєстрі власників іменних цінних паперів пройшли зміни — власником 100% акцій акціонерного товариства Мотор-Банк стала держава в особі суб’єкту управління об’єктами державної власності — Фонду державного майна України.
«Перехід АТ „Мотор-Банк“ у власність держави — це важливий крок для забезпечення стабільної діяльності банку та підтримки інтересів вкладників, кредиторів і клієнтів банку, а також захисту від загроз для фінансової стабільності країни», — зауважують у фінустанові.
Там додають, що націоналізація банку відбувається без переривання будь-яких робочих процесів, банк спокійно продовжує свою роботу в інтересах держави та громадян та розпочинає новий етап своєї діяльності.
«Подальший сталий розвиток банку, розробка інноваційних продуктових рішень, участь у державних програмах та залучення нових партнерів і клієнтів — ось наша мета у статусі державного банку», — заявили у пресслужбі банку.
Зауважимо, наразі в Україні державними є ПриватБанк, Ощадбанк, Укрексімбанк, Укргазбанк, Сенс Банк та PIN банк.
Раніше повідомлялося, що НБУ анулював ліцензії страхових компаній та інших небанківських фінансових установ, які пов’язані з колишнім президентом «Мотор-Січі» В’ячеславом Богуслаєвим.
Нагадаємо, 22 січня Міністерство юстиції України звернулося до Вищого антикорупційного суду з позовом, в якому пропонує конфіскувати майно Богуслаєва.
СБУ затримала Богуслаєва 22 жовтня 2022 року. За даними спецслужби, він налагодив транснаціональні канали незаконного постачання до країни-агресора оптових партій українських авіадвигунів, які окупанти використовували для виробництва та ремонту ударних вертольотів.
4 листопада суд наклав арешт на все майно президента корпорації «Мотор Січ» Вячеслава Богуслаєва.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас