Київ отримав кошти від Тайваню на добудову пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ отримав кошти від Тайваню на добудову пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів

Казна та Політика
381
Київ отримав як благодійну допомогу кошти від Тайваню на добудову пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів Оболонський. Гроші Тайвань виділив у межах виконання меморандуму про порозуміння, який підписав з Києвом у липні цього року.
Про це повідомили в КМДА.
«Важливо, що в цей складний для нашої держави час міжнародні партнери продовжують допомагати Києву та Україні. Ми цінуємо нашу співпрацю, участь партнерів у реалізації проєктів у столиці України», — зазначив мер Києва Віталій Кличко.
Також раніше кошти на зведення пішохідного мосту, що з'єднає Оболонську набережну з островом Оболонським, виділила Метрополія Великого Парижа. Це — цільові кошти, які іноземні партнери передали місту на реалізацію саме цього об'єкта.
Нагадаємо, будівництво пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів рекреації Оболонський здійснюється винятково за рахунок меценатських коштів. Гроші з міського бюджету не залучаються. Розпочали зведення обʼєкта в 2020 році.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше Кличко розповів про новий пішохідний міст на Оболоні. Роботи зі зведення пішохідного мосту та облаштування острову Оболонський тривають. «Сподіваюся, нашим планам нічого не завадить, і вже цього року ми презентуємо киянам та гостям столиці ще одну перлину зеленого і гарного Києва. Ми розвиваємо велику рекреаційну зону, в якій — і парк Наталка, і набережна, і острів Оболонський, куди вестиме новий міст», — пише він.
  • Складовою комфортного відпочинку буде паркінг, що плануємо звести недалеко від парку. Аби люди, які приїжджатимуть відпочивати, могли впорядковано залишати свої автівки. Паркінг буде підземно-наземним — таким, як побудували в столичному зоопарку. Та буде об'єктом подвійного призначення, тобто використовуватиметься й як укриття під час повітряної тривоги.
  • у Києві на Оболоні зведуть новий міст-хвилю завдовжки 164 м. Його будівництво розпочали наприкінці 2020 року. Новий міст-хвиля на Оболоні з'єднає набережну і парк «Наталка» з островом «Оболонський»;
  • міст планують побудувати на 4 опорах, а ширина становитиме 4 м. Крім того, для безпеки відпочивальників тут облаштують камери відеоспостереження. Також ночами «хвиля» буде оригінально підсвічуватися.
До речі, у Finance.uaз’явилась своя сторінка в Instagram. Підписуйтесь — буде яскраво, цікаво і корисно для вашого 👛 гаманця.👇Доєднуйтесь до Instagram Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас