Криптообмінники — Гайд із вибору сервісу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПАРТНЕРСЬКА

Криптообмінники — Гайд із вибору сервісу

Криптовалюта
295

Криптообмінники: як вибрати надійний сервіс

Онлайн-обмінники — популярний тип майданчиків для здійснення обмінних операцій між криптою та фіатом. Ці сервіси зручні, швидкі та надійні. Вони виступають у ролі своєрідних посередників під час обміну та багато в чому перевершують альтернативні платформи для роботи з криптовалютою. Головне завдання криптообмінника — надати функціонал для швидкого, безпечного та надійного криптообміну. Але справляються з цим завданням далеко не всі сервіси.
Сьогодні на ринку ви можете знайти понад 10 000 онлайн-обмінників, але серед них чимала кількість шахрайських проєктів. Пошук гідного сервісу може стати непростим завданням, а ми знаємо, як вам допомогти.
У нашій статті — ключові параметри хорошого криптообмінника та добірка надійних сервісів. Продовжуйте читати, щоб знайти ваш найкращий онлайн-обмінник.

На що дивитися при виборі обмінника криптовалют

Отже, як не розгубитися при виборі обмінного сервісу та знайти справді гідний майданчик для ваших криптооперацій? Ось головні критерії, на які ви повинні звертати увагу при пошуку вигідного та надійного онлайн-обмінника:
  • обмінний курс та умови — шукайте сервіси з хорошими курсами та адекватними пропозиціями, але памʼятайте, що надто привабливі умови повинні вас насторожити;
  • комісія майданчика — вибирайте обмінник з максимально низькими та прозорими комісіями, а також переконайтеся у відсутності прихованих платежів;
  • термін роботи — чим довше сервіс присутній на ринку, тим з більшою ймовірністю можна говорити про його надійність;
  • активи, що підтримуються, та доступні валютні пари — намагайтеся уникнути проміжних обмінів і одразу шукайте той обмінник, на якому можна працювати з усіма потрібними вам криптовалютами;
  • ліміти та резерви — переконайтеся, що граничні суми обміну відповідають вашим запитам;
  • дизайн сайту, швидкість, інтерфейс — хоча це не головне, але обмін криптовалюти повинен бути інтуїтивно зрозумілим, швидким і простим;
  • протоколи безпеки — ознайомтеся із запровадженими методами шифрування даних і захисту грошей користувачів, а також наявністю офіційної реєстрації та політики конфіденційності;
  • проходження верифікації — різні сервіси висувають різні вимоги до реєстрації та ідентифікації, тому ви можете знайти пропозицію, яка відповідає вашим очікуванням щодо анонімності;
  • репутація обмінника та відгуки користувачів — читайте коментарі клієнтів про обмінник на всіх трастових ресурсах, шукайте згадки на інформаційних ресурсах і приймайте рішення виходячи з досвіду інших користувачів;
  • оцінка моніторингу Scanbit — перевірте агрегований рейтинг сервісу за пʼятьма ключовими параметрами (репутація, функціональність, безпека, публічність, зручність).

Добірка криптообмінників

Розглянемо топ-3 онлайн-обмінники, яким можна довіряти. Ці майданчики мають чудові відгуки, відрізняються високою оцінкою моніторингу Scanbit і зарекомендували себе як надійні, безпечні та вигідні обмінні сервіси.

Changeit

Криптообмінники — Гайд із вибору сервісу
Рейтинг моніторингу Scanbit: 68 зі 100
Changeit — мабуть, один із найкращих українських онлайн-обмінників. Сервіс був випущений на ринок у 2018 році, а його ключова особливість — орієнтація на українських користувачів і спеціалізація на роботі з українською гривнею. Такий підхід дозволяє пропонувати справді вигідні умови й утримувати хороші обмінні курси.
Обмінник є абсолютно прозорим і працює без прихованих платежів: користувач отримує стільки, скільки відображається в калькуляторі. Серед інших переваг Changeit — адекватні комісії, відмінний інтерфейс, висока швидкість, передові протоколи безпеки, професійна служба підтримки. Функціонал сервісу постійно розширюється, а кількість доступних криптовалют постійно зростає.

Anyexchange

Криптообмінники — Гайд із вибору сервісу
Рейтинг моніторингу Scanbit: 64 зі 100
Anyexchange — відмінний український онлайн-обмінник, який був створений у 2019 році й обслуговує понад 2000 постійних клієнтів. Сервіс надає користувачам просунутий функціонал для роботи з криптовалютою та фіатом не тільки в Україні, а й у всьому світі, дозволяючи здійснювати обмінні операції швидко, вигідно, безпечно.
Серед додаткових функціональних можливостей Anyexchange — переказ готівки між країнами, переказ грошей на банківські картки, безготівкові перекази через Wise, SEPA, SWIFT. Обмінник пропонує високу швидкість криптооперацій, абсолютну конфіденційність даних, надійні алгоритми роботи, хороші умови обміну, вигідну програму лояльності.

Dvizh

Криптообмінники — Гайд із вибору сервісу
Рейтинг моніторингу Scanbit: 63 зі 100
Dvizh — ще один гідний український онлайн-обмінник, що спеціалізується на автоматичному криптообміні, P2P-операціях і переказі готівки по Україні та світу. Сервіс успішно працює вже понад 10 років, а відмінна риса Dvizh — наявність великої партнерської мережі у країнах Європи, Азії та США.
Криптообмінник застосовує персоналізований підхід і пропонує своїм клієнтам індивідуальні умови, дозволяючи отримати більш вигідні пропозиції при великих угодах, а також за необхідності розширити обмінні ліміти. Серед інших переваг Dvizh — висока швидкість обміну, просунуті методи захисту, повна конфіденційність користувачів, відмінна служба підтримки, хороші курси та комісії.

У чому різниця між криптообмінником і біржею?

І біржі, і обмінники призначені для роботи з криптою, але спрямовані на реалізацію різних цілей і використовуються для різних сценаріїв. І хоча не можна однозначно сказати, які майданчики кращі, можна оцінити їх з погляду різних перспектив.
Криптообмінники — це сервіси, призначені для простого та швидкого обміну фіату на крипту та навпаки. Криптобіржі, своєю чергою, — це просунуті торгові майданчики з розширеним функціоналом, призначені для повноцінного професійного трейдингу. Звідси можна дійти висновку, що біржа — це найкращий вибір для операцій із великими сумами, а обмінник — чудова опція для обмінних операцій із невеликими сумами без необхідності сильного занурення у тонкощі криптоторгівлі.
Тож, головні відмінності між біржами та обмінниками повʼязані з функцією, розміром комісії, умовами обміну, технологічними даними. Біржа є набагато складнішим і серйознішим майданчиком, а обмінник виступає в ролі своєрідного «перевалочного пункту». Криптобіржі прагнуть збільшувати базу постійних клієнтів, а криптообмінники не мають на меті утримувати користувачів.
Причини, з яких варто вибрати криптообмінник:
  • безпека, надійність, швидкість;
  • зручність і простота;
  • мінімальна верифікація;
  • хороші умови, вигідні курси та адекватні комісії.
Причини, з яких варто вибрати криптобіржу:
  • розширений функціонал;
  • просунутий інструментарій криптоторгівлі;
  • різноманітність криптовалют;
  • висока ліквідність.
Отже, здійснюючи вибір між біржею та обмінником, відштовхуйтеся від ваших цілей і запитів. Але памʼятайте, що ваше головне завдання — знайти перевірений і надійний сервіс, якому точно можна довіряти.
За матеріалами:
changeit.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас