Гарантія ЄБРР дозволить Укрексімбанку видати нові кредити на 40 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

Гарантія ЄБРР дозволить Укрексімбанку видати нові кредити на 40 млн євро

Кредит&Депозит
63
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надає державному Укрексімбанку нефінансований портфельний інструмент розподілу ризиків для нового фінансування приватного сектору на суму 40 мільйонів євро. Інструмент розподілу ризику ЄБРР може покривати до 50% кредитного ризику Укрексімбанку за субкредитами на суму 40 мільйонів євро приватним підприємствам, які працюють в Україні.
Кредитна лінія розширить кредитні можливості Укрексімбанку, що дозволить йому надавати вкрай необхідне фінансування українським підприємствам, які працюють у таких критично важливих галузях, як сільське господарство, промисловість, будівництво, транспорт та фармацевтика.
Це надасть змогу компаніям продовжувати свою діяльність та захистити засоби до існування, що має вирішальне значення для зміцнення економічної стійкості та відновлення України після війни.
Сполучені Штати Америки через Спеціальний фонд реагування на кризові ситуації забезпечать покриття ризиків перших збитків, щоб частково пом’якшити ризики, пов’язані з новим впливом.
Частину наданих кредитів із використанням інструменту розподілу ризику буде спрямовано на підтримку довгострокових інвестицій приватних ММСП у «зелені» технології, що відповідають вимогам ЄС, підвищуючи конкурентоспроможність українських ММСП на внутрішньому та зовнішньому ринках.
Відповідні субпозичальники також отримають фінансовану ЄС технічну допомогу та інвестиційні стимули після завершення своїх інвестиційних проєктів у рамках ініціативи «EU4Business».
«Укрексімбанк упродовж 30 років поєднує фінансовий ресурс ЄБРР та потреби українських позичальників через кастомізовані програми, розроблені на засадах сталого розвитку. Під час війни та протягом повоєнного відновлення для клієнтів Укрексімбанку з пріоритетних секторів економіки визначальним є доступ до інвестиційних і комерційних коштів, а також до інструментів покриття воєнних ризиків. Новий інструмент від ЄБРР безперечно посилить стійкість та адаптивність української економіки», — зазначив член Правління Укрексімбанку Олександр Щур.
«Підтримка приватного сектору лежить в основі нашого мандату в ЄБРР, і ми пишаємося тим, що наша співпраця з Укрексімбанком посилює нашу здатність охоплювати та надавати фінансування приватним компаніям в Україні», — сказав Артур Погосян, заступник голови представництва ЄБРР в Україні, відповідальний за роботу з фінансовими установами.
Довідка
Акціонерне товариство «Державний експортно-імпортний банк України» — універсальна фінансова установа, 100% статутного капіталу якої належать державі.
Незмінно входить до групи найбільших банків України, обслуговує значну кількість українських підприємств-експортерів приватної та державної форм власності, має найрозгалуженішу в країні мережу банків-кореспондентів, успішно співпрацює з Міжнародним банком реконструкції та розвитку, Європейським банком реконструкції та розвитку, Європейським інвестиційним банком, Міжнародною фінансовою корпорацією, іншими провідними міжнародними фінансовими організаціями, іноземними банками та фінансово-кредитними інститутами.
З початку війни ЄБРР направив в Україну 4 мільярди євро. Окрім підтримки приватного сектору, його стратегічними пріоритетами в країні є підтримка енергетичної безпеки, життєво важливої інфраструктури, продовольчої безпеки та торгівлі.
За матеріалами:
Укрексiмбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас