Фінансові аналітики спрогнозували курс долара до гривні на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансові аналітики спрогнозували курс долара до гривні на рік

Валюта
1458
Фінансові аналітики спрогнозували курс долара до гривні на рік
Фінансові аналітики спрогнозували курс долара до гривні на рік, unsplash.com
Банкіри, домогосподарства та фінансові аналітики очікують зростання курсу долара до гривні протягом наступних 12 місяців.
Про це свідчать результати опитування Національного банку України.

Курсові очікування на наступні 12 місяців

Таблиця: НБУ
Таблиця: НБУ
Станом на червень 2024 року, фінансові аналітики прогнозують курс на рівні 42,80 грн/долар. У квітні було 41,81 грн/долар.
Населення прогнозує курс на рівні 41,03 грн/долар — останні дані за травень.
Банкіри у квітні прогнозували курс на рівні 41,69 грн/долар.
Таблиця: НБУ
Таблиця: НБУ
Раніше економіст та член ради НБУ Василь Фурман заявляв, що сьогодні на курс гривні впливає дуже багато різних чинників. Однак загалом ситуація перебуває під контролем Національного банку. Наприклад, незначне послаблення гривні у травні пов’язане з активізацією бюджетних видатків.
За даними НБУ, у травні населення купило валюти на 971,5 млн доларів більше, ніж продало, що стало рекордним показником з початку поточного року.
Заступник голови НБУ Юрій Гелетій пояснив, що курс долара останнім часом зростав через збільшення структурного дефіциту на ринку. Національний банк має достатньо резервів, щоб тримати курс в певних межах.
Finance.ua запустив безкоштовну валютну розсилку для тих, хто слідкує за валютним ринком, та хоче розуміти й аналізувати пов’язані з валютним курсом події. Отримуйте щопонеділка найважливіші оновлення за тиждень у світі валют, ексклюзивні фінансові поради та прогнози по курсах на прийдешній тиждень безпосередньо на вашу поштову скриньку!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас