Деперсоналізація для безпеки військових: як працюватиме АрміяID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Деперсоналізація для безпеки військових: як працюватиме АрміяID

Казна та Політика
208
Деперсоналізація для безпеки військових: як працюватиме АрміяID
Деперсоналізація для безпеки військових: як працюватиме АрміяID
Керівник проєкту Армія+ Роман Загородній розповів, як працюватиме АрміяID та про рапорти в застосунку для військових.
Про це повідомляє Еспресо.
«Вже зараз АрміяID надає можливість звернутися до українців, до українських сервісів, до українських бізнесів. Якщо у вас є необхідність, потреба або бажання винагороджувати наших військовослужбовців, ми можемо це зробити разом з вами через надання можливості обміну і підтвердження статусу, що військовослужбовець є дійсно військовослужбовцем», — сказав Загородній.
Він пояснив, що це можуть бути різні знижки, бонуси, пільги на заправку палива, безплатні квитки й таке інше.
Також керівник проєкту наголосив, що АрміяID є таким аперсоналізованим імейлом чи номером телефону військового.
«Якщо я побачу ваш номер телефону, або у вашого колеги номер телефону, я по ньому не зрозумію нічого, хто це. Але це такий спосіб контактувати. Ми придумали цей спосіб, чому? Щоб деперсоналізувати, і забезпечити безпеку, кращу безпеку даних. Дуже просто: хто твій командир, ось йому номер відправив, і система знає і відправляє йому», — розповів він.
Загородній акцентував, що АрміяID не є документом, а «кодовим нікнеймом», за яким не можна зрозуміти ніякої інформації.
«Якби ми використовували, наприклад, РНОКПП, у вашого РНОКПП є дата народження, ваша стать, і РНОКПП — це персональна інформація. Це неправильно, некоректно з точки зору безпекової та логічної. Є, будь ласка, аперсоналізований ID. І що він нам дає? Показує чи це людина військова, чи це людина невійськова», — розповів він.
Водночас керівник проєкту Армія+ поінформував про рапорти для військових у застосунку.
«Електронний рапорт має певний час на життя. Наприклад, рапорт за сімейними обставинами, відпустка, згідно з цим новим порядком, має 48 годин на реакцію. Відповідно, якщо реакції немає, автоматична система його відхиляє, він неопрацьований. Є на нього певний таймер, нагадування, і ми цей процес намагалися зробити зручними як для командирів, так і справедливий, чесний, зрозумілий для солдатів», — пояснив Загородній.

Довідка Finance.ua:

  • 8 серпня президент України Володимир Зеленський разом із прем’єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром оборони Рустемом Умєровим презентували платформу Армія+;
  • Армію+ запускають з базовими функціями — електронними рапортами та військовими ID. За його словами, надалі застосунок будуть наповнювати новими сервісами, зокрема курсами та навчальними програмами.
  • керівник проєкту «Армія+» Роман Загородній розповів, що витоку персональних даних в сервісі не може бути, а до кінця 2024 року в його межах прагнуть запустити застосунки для родин військовослужбовців.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас