Чи може ТОВ зробити благодійну пенсійну пожертву: відповідь ПФУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи може ТОВ зробити благодійну пенсійну пожертву: відповідь ПФУ

Особисті фінанси
232
Чи може ТОВ зробити благодійну пенсійну пожертву: відповідь ПФУ
Чи може ТОВ зробити благодійну пенсійну пожертву: відповідь ПФУ
В Україні існує декілька видів пенсій, серед яких з минулого року з’явилася меценатська пенсія. Тепер можна робити благодійні внески на користь конкретного пенсіонера, який має рахунок у ПФУ, або здійснювати знеособлені пожертви.
У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Донецькій області розповіли, що благодійну пенсійну пожертву можна зробити від імені товариства з обмеженою відповідальністю.
У ПФУ пояснили, що до фінансування пенсійних виплат на благодійній основі може долучитися будь-яка юридична або фізична особа.
«Для здійснення благодійної пожертви не потрібно подавати жодних документів та відвідувати державні установи. Зробити пожертву можна, скориставшись вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду України», — йдеться у повідомленні.
У ПФУ додали, що детальніше про те, як здійснити благодійні пожертви в солідарній системі пенсійного забезпечення, можна подивитися у відеоінструкції.
Нагадаємо, в Україні з зарплатою 15 тис. грн можна розраховувати на пенсію у 4 228,2 грн.
За даними ПФУ, найвищу пенсію в Україні на 1 квітня 2024 року отримували у Києві (7 848 грн), Рівненській (7 205 грн) та Донецькій (7 017 грн) областях.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас