Білий дім назвав три ключові напрямки підтримки України взимку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білий дім назвав три ключові напрямки підтримки України взимку

Світ
277
Білий дім назвав три ключові напрямки підтримки України взимку
Білий дім назвав три ключові напрямки підтримки України взимку
Посилення протиповітряної оборони України, забезпечення захисту критично важливих об'єктів інфраструктури, а також посилення стійкості енергомережі України є трьома ключовими напрямами підтримки українців з боку США в зимовий період.
Про це заявив під час пресбрифінгу в Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі.
«Минулої зими росія намагалася знищити критично важливу інфраструктуру України, енергетичну інфраструктуру, та позбавити український народ доступу до тепла й електроенергії в найхолоднішу пору року. росія намагалася зламати волю українського народу, але це, звісно, їй не вдалося», — зауважив представник Білого дому.
За його словами, очікується, що рф не полишить таких спроб і цієї зими. Про це свідчать, зокрема, атаки рф в останні дні за допомогою дронів і ракет по Києву та інших українських містах.
У цьому зв’язку Кірбі нагадав, що США й Україна, а також інші союзники й партнери працювали впродовж останніх місяців над тим, як відповісти на цей виклик.
«Перед нинішньою зимою президент Байден і радник з питань нацбезпеки Салліван доручили уряду США визначити пріоритетом такі ж зусилля, як і минулого року. Тому ми зосередилися на просуванні трьох ключових напрямів», — наголосив представник Білого дому.
По-перше, за його словами, США разом з іншими країнами продовжать працювати над зміцненням можливостей української ППО, «щоби вони могли збивати російські ракети та іранські безпілотники, націлені на критичну інфраструктуру». Саме тому в останніх пакетах допомоги Україні були надані додаткові системи Patriot, Hawk, Avenger та інші засоби.
«По-друге, ми допомагаємо Україні зміцнювати її критичну енергетичну інфраструктуру», — продовжив Кірбі.
У цьому контексті він зазначив, що українцям було передане спеціальне захисне обладнання, в тому числі, спеціальні сітки, арматура та бар'єри HESCO для захисту важливих об'єктів.
«І, по-третє, ми надаємо Україні резервне обладнання та матеріали, в тому числі, високовольтні автотрансформатори, промислові паливні генератори та мобільне автономне обладнання, щоб підвищити стійкість і запобігти втратам тепла й електроенергії», — наголосив представник Білого дому.
Він нагадав, що Сполучені Штати очолюють коаліцію з понад 50 країн, які допомагають Україні. Крім того, минулої зими з цією метою була заснована Координаційна група з питань енергетики G7+, яка збирається та ухвалює рішення на регулярній основі.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас