Авторизація в «Резерв+» через BankID — чи буде доступна інформація про рахунки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авторизація в «Резерв+» через BankID — чи буде доступна інформація про рахунки

Фінтех і Картки
1771
Авторизація в «Резерв+» через BankID — чи буде доступна інформація про рахунки
Авторизація в «Резерв+» через BankID — чи буде доступна інформація про рахунки
Експерт із кібербезпеки розповів, чи матиме ТЦК інформацію про банківські рахунки і чи зможе стягувати всі штрафи, якщо авторизуватися у «Резерв+» за допомогою BankID. За його словами, це працює зовсім не так.
Про це розповів експерт із кібербезпеки Костянтин Корсун в інтерв’ю Radio NV.
Корсун зазначив, що авторизація у застосунку «Резерв+» через застосунок «Дія» — це і є BankID.
«„Дія“ авторизує через BankID. Є десятки українських банків, де ви приходите і відкриваєте певний рахунок, вам дають картку і фотографують разом із нею та паспортом. І система BankID прив’язується саме до цих банківських акаунтів, розраховуючи на те, що банки належним чином перевірили свого клієнта, 100% ідентифікували його, подивилися в очі та порозмовляли», — розповів Корсун.
За словами експерта, вся ця система об’єднується в BankID, який контролює Національний банк і виступає гарантом її надійності.
«Наскільки це відповідає дійсності — складно сказати. Чи може банк відкрити рахунок на вигадану людину? Можливо. Але про такі випадки немає інформації» , — додав експерт з кіберпезпеки.
Він розповів, що давно критикують цю систему. Адже «Дія» — це державна програма з ідентифікації громадян і видачі електронних документів. Це найвищий рівень довіри в державі, а банки та комерційні організації — це нижчий рівень, орієнтований на прибуток і ризики.
У «Дії» немає власної інфраструктури, тож вона використовує систему BankID. Але експерт вважає, що держава, яка гарантує ідентичність виданих у ній документів, має побудувати власну систему ідентифікації, абсолютно незалежну від комерційного сектора.
«Щодо побоювань, що ТЦК через банки матимуть доступ до карток і напряму блокуватимуть рахунки, це не так», — наголосив Корсун.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо карток в Україні. Щоб допомогти вам з вибором картки онлайн, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам «пластик».

Подивитися варіанти 💳

За матеріалами:
Novyny.live
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас