С сегодняшнего дня на портале «Дія» появятся новые услуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

С сегодняшнего дня на портале «Дія» появятся новые услуги

Казна и Политика
2930
У 2020 році через систему електронних платежів було здійснено 385 млн початкових платежів на суму майже 45 трлн грн, що більше на 38% за сумою, ніж у 2019 році (384 млн початкових платежів на суму майже 33 трлн грн відповідно).
Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.
У середньому за день у СЕП упродовж минулого року оброблялося близько 1,5 млн початкових платежів на суму 178 млрд грн. Переважну більшість початкових платежів торік надіслали до системи банки України та їхні філії – 94% від їх загальної кількості.
За кількістю найчастіше оброблялися невеликі платежі:
  • до 1 тис. грн — 49%;
  • від 1 тис. грн до 100 тис. грн — 47%;
  • від 100 тис. грн і більше — 4%;
За сумою найбільше платежів припадало на великі платежі:
  • до 1 тис грн — менше 1%
  • від 1 тис грн до 100 тис грн — 5%
  • від 100 тис грн і більше — 95%.
С сегодняшнего дня на портале «Дія» появятся новые услуги
Нагадаємо:
  • із серпня минулого року СЕП запрацювала в режимі 23/7. Це стало першим етапом для майбутнього переходу системи на цілодобовий режим роботи.
Що планують:
  • перехід СЕП на режим роботи 24/7 планується реалізувати в межах модернізації системи разом з її переходом на міжнародний стандарт ISO 20 022. Зокрема, у 2021 році регулятор планує активно працювати над цим проєктом, мета якого — осучаснення фінансової інфраструктури України відповідно до світових тенденцій та вимог часу й бізнесу, а також підвищення конкурентоспроможності нашої країни та її інтеграція зі світовими ринками.

Довідка Finance.ua:

  • Національний банк скасував плату за послуги у системі електронних платежів Національного банку (СЕП) під час здійснення операцій, пов’язаних із виплатою матеріальної допомоги від держави населенню та бізнесу внаслідок посиленого карантину.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо карток в Україні. Щоб допомогти вам з вибором картки онлайн, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам «пластик».

Подивитися варіанти 💳

По материалам:
ТСН
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас