Из-за «Северного потока-2» Украине в год грозит потеря 40% доходов от транзита газа — МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Из-за «Северного потока-2» Украине в год грозит потеря 40% доходов от транзита газа — МВФ

Энергетика
314
Французька компанія Total прозвітувала про різке падіння річного прибутку після бурхливих 12 місяців, протягом яких ціни на сировинні товари впали на тлі пандемії коронавірусу.
Як повідомляє CNBC, чистий прибуток компанії за 2020 рік склав $4,06 млрд, тоді як у 2019 році – $11,8 млрд.
Total також повідомила про чистий прибуток за IV квартал в розмірі $1,3 млрд, що перевершило очікування аналітиків в $1,1 млрд доларів.
Акції Total виросли приблизно на 0,8% з початку року, впавши більш ніж на 28% торік.
Нагадаємо: американська Exxon Mobil повідомила, що за останній квартал вона втратила $20,1 млрд, а британська нафтогазова BP прозвітувала про свій перший чистий збиток за повний рік за десятиліття. Англо-голландський нафтовий гігант Royal Dutch Shell також повідомив про падіння річного прибутку на 71%.
Найбільші енергетичні компанії попередили, що коронакриза, ймовірно, продовжить впливати на їх показники в найближчій перспективі, намагаючись запевнити інвесторів у своїй майбутній прибутковості.
Як повідомлялось, минулого місяця Total стала першою великою глобальною енергетичною компанією, яка вийшла з числа членів Американського інституту нафти (API), найбільшої американської галузевої асоціації, створеної в 1919 році для лобіювання інтересів нафтової і газової промисловості,
По материалам:
УНІАН
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас