Что изменится в Украине с 1 декабря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Что изменится в Украине с 1 декабря

Казна и Политика
2185
Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні схвалив законопроект, яким вводиться новий інструмент підтримки аграріїв — агрострахування.
Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.
Робота над законопроектом велася у співпраці Мінекономіки з Нацбанком, учасниками аграрного та страхового ринків, представниками профільних асоціацій та міжнародними експертами.
«Державна підтримка агрострахування є ефективним інструментом у багатьох країнах світу. Ми розуміємо, наскільки ця підтримка є важливою і довгоочікуваною для українських фермерів, особливо коли ми говоримо про глобальні зміни клімату і передбачувані погодні умови, такіх як посуха. Це рішення буде сприяти розвитку не тільки агросектору, а й економіки в цілому», — наводяться в повідомленні слова міністра економіки Ігоря Петрашка.
У законопроекті, який буде переданий на голосування до Верховної Ради, визначено механізми надання держпідтримки, сільгосппродукти, які можуть бути застраховані, а також ризики і умови надання страховки.
Документом скасовується положення про страхування сільськогосподарської продукції через Аграрний страховий пул, який не виправдав себе.
По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас