США продадут 50 млн баррелей нефти из резерва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США продадут 50 млн баррелей нефти из резерва

Энергетика
339
При обміні квартири не оподатковується дохід у вигляді вартості об’єкта обміну за умови, якщо це перший обмін протягом року і, якщо об’єкт перебуває у власності понад три роки, за винятком майна, отриманого в спадщину. Про це йдеться у Telegram-каналі «Адвокат Права».
Якщо ж такі умови не дотримані, при здійсненні цієї угоди будуть утримуватися такі податки:
  • податок з доходів фізичних осіб (ПДФО) — 5%;
  • військовий збір — 1,5%.
Крім того, при даруванні нерухомості необхідно звернути увагу на ступень споріднення:
  • якщо родич першого або другого ступеня споріднення (це може бути батько, мати, чоловік, дружина, брат, сестра) подарував нерухоме майно, податок при цьому дорівнює нулю;
  • якщо подарував не близький родич або хтось чужий — дохід при цьому оподатковується за ставкою 5% ПДФО та 1,5% військового збору;
  • якщо ж подарунок отримано від нерезидента або ж подарували нерезиденту, застосовується ставка податку 18% ПДФО та 1,5% військового збору.

Як перевірити забудовника, щоб обрати найкращу квартиру 🏙

Громадяни, які здійснювали будь-які операції з нерухомим майном, повинні звернутися до податкових органів за місцем їхньої реєстрації та подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2020 рік. Термін подання такої декларації – до 1 травня поточного року.
До речі, щоб не чекати роками і не збирати так довго потрібну суму на власний будинок або квартиру, можна скористатися іпотекою. Якщо ви хочете зупинитися саме на цьому рішенні, Finance.ua вже запустив безкоштовний каталог з іпотеками.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог 🏡

По материалам:
Корреспондент.net
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас