Федоров назвал «фишки», защищающие «Дію» от подделок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Федоров назвал «фишки», защищающие «Дію» от подделок

Казна и Политика
732
Міністерство розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства опублікувало список моделей автомобілів, за які потрібно платити податок українцям в 2021 році.
Про це свідчить інформація на сайті відомства.
Що за податок? Податок на розкіш – це неофіційна назва деяких видів податку на майно. В Україні він належить до групи місцевих податків. Це значить, що ставки за цим податком встановлюють місцеві ради, якщо вони не визначені в ПКУ, а сплата також іде на рахунки місцевих бюджетів.
Ставка податку незмінна і складає з розрахунку на календарний рік 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль.
Федоров назвал «фишки», защищающие «Дію» от подделок
Переглянути повний список моделей автівок, власники яких мусять заплатити “податок на розкіш”, можна за посиланням.
Хто має сплачувати податок на розкіш? Транспортний податок стягують з власників легкових авто, з року випуску яких пройшло не більше 5 років (включно) і середньоринкова вартість яких складає більше 375 розмірів мінімальної зарплати, що у 2021 році досягає 2 250 000 грн. (6000 грн. х 375) (пп. 267.2.1 ПК).

Кредитні карти для водіїв 🚗

Якщо не заплатити податок протягом 60 днів, сума податку збільшуватиметься. При цьому якщо заплатити у перші 90 днів – плюс 10% до штрафу, після 90 днів – 20%.Також на автомобіль або інше майно можуть накласти арешт.

Довідка Finance.ua:

  • До речі, у Міністерстві фінансів України пропонують змінити “податок на розкіш”. За даними відомства, значно знизилась кількість авто, з яких сплачується транспортний податок (за даними Мінекономіки, в 1,5 разу в порівнянні з 2019 роком), що негативно вплинуло на надходження до місцевих бюджетів, оскільки цей податок є місцевим. Які саме зміни пропонують – читайте за посиланням.
  • У Головному управлінні Пенсійного фонду розповіли, коли необхідно сплачувати пенсійний збір при придбанні легкового автомобіля.
По материалам:
Укрінформ
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас