МВФ продлил программу с Украиной и направил $700 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ продлил программу с Украиной и направил $700 млн

Казна и Политика
615
Міністерство енергетики, у відповідь на запит багатьох споживачів, працює над переходом на одну платіжку за газ та розподіл, при цьому щоб тариф на розподіл не був в одних регіонах вищим за тарифи в інших регіонах.
Про це повідомив у Facebook в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко.
«Передусім ми будемо фокусуватися на захисті вразливого споживача. Щоб була чесна конкуренція, щоб не допускати зловживання на ринку, особливо з боку монополістів. Щоб були справедливі і зрозумілі тарифи. І щоб держава була впевнена, що ті, хто потребує державної допомоги, її отримують. Як через субсидії, так і гранти на енергоефективність», — написав він.
З його слів, держава буде надавати сервіс споживачам. Зокрема завдяки максимальній діджиталізації. Держава допомагатиме людям легко порівнювати ціни і змінювати постачальників, щоб менше платити. Наприклад, для цього може використовуватися додаток Дія і навіть «бот».
Раніше, у січні 2021 року, в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко в інтерв’ю казав, що зниження ціни газу до 6,99 грн за кубометр відбудеться лише у лютому, відповідно, платіжки з такою ціною українці отримають у березні.
Він пояснив, що немає юридичного механізму, аби знизити платіжки заднім числом, щоб зменшити ціни на газ вже в поточному місяці. При цьому, за його словами, об’єктивно ціна на газ у 6,99 грн за кубометр могла бути вже у січні.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадаємо, у лютому 2020 року Гончарук, який був прем’єр-міністром, пояснив, чому українці отримують дві платіжки за газ. Він сказав, що українці отримали дві окремі платіжки в січні – за газ, і його транспортування, при цьому сукупна сума в платіжках була меншою, ніж торішня. Пояснення — незважаючи на розділення тарифу на 2 частини, сукупна вартість двох платіжок на газ і за транспортування, які надійшли в січні, все одно менша, ніж минулого року в одній платіжці.
  • Зеленського просили скасувати другу платіжку за газ. Відповідну петицію під номером № 22/83 148-ЕП зареєстровано на сайті глави держави. У петиції сказано, що українці власним коштом проводили газ в будинки і вже заплатили десятки тисяч гривень за ці підключення.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
По материалам:
Фінансовий клуб
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас