Украинцы обратились к Зеленскому: просят продлить льготную растаможку еврономеров — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Украинцы обратились к Зеленскому: просят продлить льготную растаможку еврономеров

Казна и Политика
1115
У четвер, 1 квітня, в Україні стартував експеримент з електронною реєстрацією місця проживання. Вся інформація про реєстрацію місця проживання або про зняття з реєстрації фізосіб тепер повинна передаватися Державну міграційну службу і до Єдиного державного демографічний реєстр тільки в електронному вигляді.
Про це розповідає «Сьогодні».
Так, передбачається, що заяву про зміну місця реєстрації потрібно буде подавати в електронному вигляді, у тому числі це можна буде зробити через портал «Дія».
Відзначається, що експеримент з електронної реєстрації буде розширюватися поетапно:
  • спершу дистанційно оформити реєстрацію або перереєстрацію зможуть власники ID-паспортів — за умови, що заявник реєструється в те житло, яким володіє сам. Можна буде зареєструватись і за іншою адресою, якщо власник житла дасть свою згоду — теж в електронному вигляді;
  • електронна реєстрація пошириться на дітей з 14 до 18 років. Зараз дистанційно прописати до батьків можна тільки дітей до 14 років.
Спочатку електронна реєстрація місця проживання запрацює в Києві та деяких обласних центрах. Наприклад, високі шанси мають Одеса, Харків, Дніпро.

Довідка Finance.ua:

Ще в травні 2020 року повідомлялось, що в Україні працюють над електронною реєстрацією місця проживання, яка з’явиться в додатку «Дія». Як тоді зазначалось, е-прописка для дорослих від 14 років надаватиметься після:
  • заповнення заяви та даних на порталі;
  • отримання згоди власника чи співвласника житла (якщо мешкає не у своєму);
  • сплати адміністративного збору.
Е-прописка для дітей до 14 років: батьки дитини зможуть заповнити заяву на порталі і того ж або наступного дня (крім вихідних) змінити реєстрацію місця проживання.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
По материалам:
УБР
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас