РРО и проверки: в налоговой рассказали, чего ждать ФЛП в 2022 году — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РРО и проверки: в налоговой рассказали, чего ждать ФЛП в 2022 году

Казна и Политика
19340
Гострий дефіцит серед іноземних аграріїв в українських сезонних працівниках підтвердив президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник. Правда, за його словами, те, що багато заробітчан залишилися на батьківщині, не зовсім відповідає дійсності.
Потрібно тільки, щоб, незважаючи на суворий карантин, було запрошення польського роботодавця і наявність чітко визначеного місця обсервації для проходження ізоляції.
«Існує дуже цікава особливість. Якщо ще в 2015—2016 роках близько 40% українців, які їхали на заробітки в Польщу, бачили себе саме в с/г, то сьогодні ця тенденція змінилася. Там тепер зайняті тільки 20% наших співгромадян. Люди не хочуть туди їхати: їхній заробіток прямо залежить від примх природи», — зазначив експерт.
Де працюють. Наші все частіше за кордоном обирають роботу на виробництві, де немає залежності від погоди і рівня врожаю. Там вони можуть працювати по 10−12 годин і по 5−7 днів, заробляючи набагато більше, ніж в сільському господарстві. Крім того, працевлаштування в сільському господарстві обмежене. І з тих самих сезонних причин.
«Полуницю збирають три місяці, а яблука — місяць. Тут практичніше піти працювати на конвеєр. Загалом же в Польщі дефіциту українці поки немає. Це пов’язано з тим, що купа великих підприємств там працюють на зовнішні ринки країн Європи. Там теж карантин, тому неможливо завантажити промисловість на всю потужність», — сказав він.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

Прогноз. Але в найближчому часі така ситуація зміниться, коли почнуть скасовуватися карантинні обмеження в більш розвинених країнах. Поляки опиняться в ситуації, коли число роботодавців, які бажають набрати до себе українців, не збігатиметься з реальним обсягом робочих рук. І найбільше така тенденція торкнеться продуктів незавершеного циклу.

Довідка Finance.ua:

  • Польща спростить працевлаштування українців: уряд Польщі зараз розробляє документ імміграційної політики. Він буде містити пакет інструментів, що полегшують працевлаштування іноземців у Польщі.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
По материалам:
Телеканал 24
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас