Рада одобрила госбюджет-2022 в первом чтении — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада одобрила госбюджет-2022 в первом чтении

Казна и Политика
681
Банки України почали реалізовувати послуги, які можна отримати без відвідування відділень, використовуючи віддалену ідентифікацію клієнтів за допомогою Системи BankID НБУ.
Про це повідомляється на сайті регулятора.
«Система BankID НБУ може бути успішно задіяна під час дистанційного відкриття рахунків у банках, а також під час надання інших як фінансових, так і нефінансових послуг. Це вже підтверджує практичний досвід низки банків — учасників системи. Очікуємо, що найближчими часом кількість банків, які надають послуги віддалено через Систему BankID НБУ, буде зростати», — наголосив директор Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку Андрій Поддєрьогін.
Так, за його словами, банки використовують Систему BankID НБУ для віддаленої ідентифікації користувачів електронних грошей.
«Укргазбанк став першим банком, який реалізував можливість дистанційного отримання банківських послуг з використанням Системи BankID НБУ. Вона доступна для користувачів електронних грошей, емітентом яких є цей банк», — повідомляють у Нацбанку.
Проєкт з емісії цих електронних грошей реалізований банком в партнерстві з ТОВ «Ізі Софт» та базується на продукті електронні гроші НПС «ПРОСТІР». Аналогічну можливість також запропонував своїм клієнтам і Альфа-Банк — з 01 квітня цього року користувачі електронних грошей Alfa Money можуть відкрити електронні гаманці віддалено, використовуючи ідентифікацію через Систему BankID НБУ.
Рада одобрила госбюджет-2022 в первом чтении
Можливість віддаленого відкриття рахунків за допомогою Системи BankID НБУ реалізував izibank (Таскомбанк). Відтепер стати клієнтом цього банку можна не виходячи з дому, дистанційно ідентифікувавшись через Систему BankID НБУ. Над подібними продуктами зараз працює ще кілька банків, підключених до системи у якості абонентів — надавачів послуг.

Довідка Finance.ua:

  • Національний банк оновив порядок приєднання абонентів до електронної системи дистанційної ідентифікації BankID.
  • В НБУ розповіли, як проходить процес ідентифікації в Системі BankID та хто є учасниками процесу взаємодії.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
По материалам:
Економічна Правда
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас