В Нацбанку пояснили, що таке система ідентифікації BankID та як нею користуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Нацбанку пояснили, що таке система ідентифікації BankID та як нею користуватися

Особисті фінанси
1810
В НБУ розповіли як проходить процес ідентифікації в Системі BankID та хто є учасниками процесу взаємодії.
Про це повідомляє пресслужба Національного банку на сторінці у Facebook.
«Сьогодні вже 99% власників платіжних карток в Україні можуть скористатися віддаленою ідентифікацією за допомогою Системи BankID НБУ. Адже три нові банки — учасники системи приєдналися упродовж березня-квітня. Це Банк Львів, Кристалбанк та державний JSC Ukreximbank. Ще 8 банків перебувають у процесі приєднання», — сказано в повідомленні.
Як зазначається, однією з найбільш затребуваних послуг із використанням нашої системи є авторизація у мобільному застосунку «Дія».
Як підключитись до BankID:
  • на сайті чи у мобільному застосунку установи, яка підключена до системи, обираєте необхідну послугу та спосіб ідентифікації – Система BankID НБУ;
  • натискаєте на лого банку, у якому у вас відкритий рахунок, проходите авторизацію та надаєте згоду на передачу даних;
  • після автентифікації одразу можна отримати послугу на порталі без необхідності особистих візитів до тієї чи іншої установи.
Хто є учасниками процесу взаємодії в Системі BankID НБУ та як проходить процес ідентифікації:
1. Користувач — фізична особа, яка для отримання онлайн-послуги ініціює запит на електронну дистанційну ідентифікацію.
2. Абонент-ідентифікатор — банк України, в якому у користувача відкритий рахунок. При цьому банк має бути підключеним до Системи BankID НБУ.
3. Абонент-надавач послуг — юридична особа-резидент або державна установа, яка на власному сайті або в мобільному застосунку надає онлайн-послуги, що потребують передачі особистих даних користувача.
Як захищений цей процес передачі:
1. Перш ніж передати ваші дані абоненту-надавачу послуг, ваш банк накладає на електронне підтвердження ідентифікації (фактично — це файл спеціального формату, який містить ваші дані) кваліфіковану електронну печатку та шифрує підписане електронне підтвердження ідентифікації з використанням кваліфікованого сертифіката шифрування.
2. Дані шифруються банком виключно під конкретного абонента-надавача послуг, від якого отриманий запит, і тільки він може з використанням власних сертифікатів шифрування їх розшифрувати.
3. Інтернет-канал передачі даних також захищений.
4. При цьому персональні дані користувачів не зберігаються у Системі BankID НБУ, а тільки передаються в зашифрованому вигляді через неї. Навіть Національний банк України та адміністратори системи не мають технічної можливості їх розшифрувати.
5. Банки-ідентифікатори та надавачі послуг працюють у системі тільки після виконання вимог захисту інформації, які встановлені технічними специфікаціями системи.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас