День фінансів, 25 вересня: непрості часи Apple, проблема з нерозмитненими авто, нові заборони від Трампа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 25 вересня: непрості часи Apple, проблема з нерозмитненими авто, нові заборони від Трампа

1232
Понеділок – день важкий. Як свідчить новинний фон 25 вересня:
Важко українцям. Рівень напруженості в суспільстві більшість українців (61%) оцінюють як високий. Близько половини опитаних пов’язують зростання напруженості з дією економічних факторів – зростанням безробіття (48%) і збіднінням населення внаслідок зростання цін, підвищення тарифів (46%).
Важче потрапити до США з КНДР, Венесуели і держави Чад. Ці країни – новачки в списку країн, на яких поширюються нові обмеження від Трампа.
Важко вирішити проблему з нерозмитненими авто. Водії звинувачують уряд у пособництві місцевим автомобільним лоббі, оскільки він встановлює високі імпортні мита. З іншого боку, ухилення від імпортних мит урізає бюджетний дохід і ускладнює відстеження власників транспортних засобів.
Важко з проблемними активами банків. В Україні на сьогоднішній день немає попиту на проблемні активи банків і немає ринку NPL (Non-performing loan – непрацюючий кредит), заявила заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут.
Часом непросто і компанії Apple. Капіталізація компанії опинилася на рекордно низькому для останніх років значенні. За 2 тижні після появи нових продуктів Apple втратила у вартості майже 50 млрд доларів.
Чи важко буде Польщі без російського газу – поки що не відомо. Але країна все ж таки має намір відмовитися від купівлі газу у РФ до 2022-го, коли закінчиться дія російсько-польського газового договору. У Польщі кажуть, що не хочуть опинитися під тиском з боку Москви, як Україна і Білорусь.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас