Зеленський розраховує, що Європа передаватиме Україні заморожені активи рф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський розраховує, що Європа передаватиме Україні заморожені активи рф

Казна та Політика
251
Зеленський розраховує, що Європа передаватиме Україні заморожені активи рф
Зеленський розраховує, що Європа передаватиме Україні заморожені активи рф
Президент Володимир Зеленський відзначив крок Бельгії, яка першою в Європі ухвалила рішення про використання заморожених активів російської федерації для компенсації Україні завданої внаслідок бойових дій шкоди.
Під онлайн-виступу на засіданні колегії Європейської комісії він висловив очікування, що це рішення масштабується на рівень усього Європейського континенту.
«Я хочу відзначити досвід Бельгії - держави, яка зробила перший у Європі крок у використанні заморожених російських активів для компенсації шкоди від російської агресії. Буде справедливо, якщо таке рішення буде масштабоване на рівень усього континенту. І варто зробити наступні логічні кроки, зокрема конфіскацію активів агресора. Це має бути правилом Європи для світу: агресор сплачує найбільшу ціну за порушення миру», — сказав глава держави.
Водночас Зеленський наголосив на важливості продовжувати робити дієвим санкційний тиск на російську федерацію за її агресію проти України.
«Те, як зараз працюють санкції вільного світу, — це взірець, як можна буде тиснути на інших руйнівників миру. Кожна впроваджена санкція має бути ефективною на 100%. І так само це стосується тиску на посередників, які допомагають росії обходити санкційний режим», — підкреслив президент України.

Довідка Finance.ua:

  • Бельгія створила спеціальний фонд для підтримки України обсягом 1,7 млрд євро, який наповнюють з оподаткування заморожених в країні російських активів.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас