Зеленський назвав країни, які нададуть Україні нові пакети допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський назвав країни, які нададуть Україні нові пакети допомоги

Казна та Політика
470
Зеленський назвав країни, які нададуть Україні нові пакети допомоги
Зеленський назвав країни, які нададуть Україні нові пакети допомоги, Фото: president.gov.ua
Президент Володимир Зеленський запевнив, що пакетів підтримки України буде більше, і назвав країни, які їх нададуть.
Про це він сказав у своєму відеозверненні, яке записав у Львові, після повернення до України після низки закордонних візитів.
«Я повернувся в Україну з рішенням щодо Євросоюзу і іншими речами, які посилять ППО. Пакетів підтримки теж буде більше. Був хороший Саміт з північними країнами. Наші друзі, я дякую вам за підтримку. Сильні рішення. Данія — пакет на мільярд доларів для захисту неба, артилерія, багато чого ще. Норвегія — новий пакет, більше 400 мільйонів доларів, зокрема ППО. Фінляндія теж готує новий пакет. Ісландія готує програму довготривалої фінансової підтримки, дуже вагомо. Швеція — теж новий пакет. Є сильна заява Саміту Україна — Північна Європа. Ще один політичний снаряд, який наближає нашу перемогу», — сказав Зеленський.
Також він поінформував про візит в Аргентину.
«Візит в Аргентину — фактично перезапускаємо відносини з усім регіоном Латинської Америки. Дякую, що почув чіткі слова підтримки», — зазначив президент.
Окрім того, Зеленський розповів про свій візит у Сполучені Штати. Зокрема, про відвідування бази у Вісбадені в Німеччині, де розташоване командування військ США у Європі та Африці.
«Потужно там наші хлопці військові працюють. Звичайно, були зустрічі з партнерами, які нас посилять. І візит у Вашингтон. Президент Байден, його команда, міністр Остін, генерал Браун, конгрес, обидві палати, обидві партії, спікер Джонсон. Я чув слова поваги до нашого народу, до нашої боротьби. Важливі поради, важливі домовленості», — сказав Зеленський.
Він подякував партнерам за підтримку.
«Очікую, що конгрес найближчим часом ухвалить необхідне рішення. Ми маємо перемогти, щоб не відбулося, ми працюємо, б'ємося та збільшуємо силу нашої прекрасної України», — підкреслив Зеленський.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас