ЄС продовжив санкції проти білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС продовжив санкції проти білорусі

Світ
94
ЄС продовжив санкції проти білорусі
ЄС продовжив санкції проти білорусі
Рада ЄС продовжила ще на рік, до 28 лютого 2025 року, обмежувальні заходи, пов’язані з внутрішніми репресіями в білорусі та підтримкою режимом у Мінську війни рф проти України.
Про це йдеться на сайті Євроради.
Рішення ухвалили за результатами щорічного перегляду обмежувальних заходів та з огляду на продовження репресій й різке погіршення ситуації з правами людини в білорусі, а також продовження участі країни у незаконній агресії рф проти України.
Індивідуальні обмежувальні заходи включають заморожування активів та заборону надавати кошти. На фізичних осіб додатково поширюється заборона на поїздки.
Наразі в санкційному списку перебувають 233 особи, включно з білоруським диктатором александром лукашенком, та 37 юридичних осіб.
білорусь також залишається об'єктом цільових економічних санкцій, зокрема обмеження у фінансовому секторі, торгівлі, товарах подвійного призначення, технологіях та телекомунікаціях, енергетиці, транспорті та інших сферах.
«Цими заходами ЄС сигналізує відповідальним політичним та економічним суб'єктам, що їхні дії та підтримка режиму й росії мають свою ціну», — зазначають у Раді ЄС.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас