«єОселя» планує суттєво збільшити частку клієнтів на «первинці» 2024 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«єОселя» планує суттєво збільшити частку клієнтів на «первинці» 2024 року

Кредит&Депозит
150
«єОселя» планує суттєво збільшити частку клієнтів на «первинці» 2024 року
«єОселя» планує суттєво збільшити частку клієнтів на «первинці» 2024 року
У 2024 році «єОселя» планує суттєво збільшити частку клієнтів на первинному ринку нерухомості та відкрити більше можливостей для банків-партнерів.
Про це йшлося під час круглого столу, організованого Незалежною асоціацією банків спільно з «Укрфінжитлом».
«Минулий рік показав, що ми маємо можливість розвивати „єОселю“ й адаптовувати її до вимог ринку та клієнтів. Ми залучили додаткове фінансування, попри складнощі, і реалізували кредитний портфель, який лише на 60 млн менший за обсяг всього іпотечного кредитування в Україні в довоєнному найуспішнішому 2021-му», — зазначив голова правління банку Євген Мецгер.
Він також додав, що на 2024 рік «єОселя» має намір видати приблизно 12 тис. кредитів.
«Треба збільшувати вибір житла, причому саме на „первинці“, аби програма більше працювала саме на відновлення економіки держави», — наголосив Мецгер.
За словами керівника Департаменту розвитку партнерських проєктів Андрія Тарасенка, сьогодні в рамках «єОселі» банками вже акредитовано 55 багатоквартирних будинків від 18 забудовників.
«Пріоритетом для нас є первинний ринок. Нове сучасне житло користується сьогодні попитом серед громадян і наше завдання — цей попит задовольняти. Тож ми закликаємо банки, які вже долучилися до програми, і банки, які розглядають питання приєднання до програми, змістити акцент кредитування саме на первинний ринок», — зауважив він.
Нагадаємо, за державною програмою кредитування «єОселя» планується видати близько 12 000 іпотек цього року. Лише 15% заявок доходять до укладання кредитних угод.

Зміни в програмі єОселя: хто та яке житло може придбати 🏠

За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас