«єОселя»: лише 15% заявок доходять до укладання кредитних угод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«єОселя»: лише 15% заявок доходять до укладання кредитних угод

Кредит&Депозит
316
«єОселя»: лише 15% заявок доходять до укладання кредитних угод
«єОселя»: лише 15% заявок доходять до укладання кредитних угод
За державною програмою кредитування «єОселя» планується видати близько 12 000 іпотек цього року. Лише 15% заявок доходять до укладання кредитних угод.
Про це повідомили в компанії «Укрфінжитло», пише Forbes.
Фінальна кількість виданих у 2024 році кредитів залежатиме від попиту, готовності українців до укладення угод і наявності житла, яке відповідає умовам програми, розповіли в «Укрфінжитлі».
Компанія продовжить залучати додатковий ресурс для роботи програми на відкритому фінансовому ринку, аби мати можливість покривати весь попит громадян на програму.
«єОселя» не фінансується безпосередньо з Державного бюджету, відтак там не закладено на неї коштів. «Укрфінжитло» отримує дивіденди за своїми цінними паперами та залучає гроші на відкритому фінансовому ринку на загальних умовах.
«Це і є джерелом фінансування програми», — повідомила керівниця комунікацій «Укрфінжитла» Анжеліка Зборошенко.
Єдине джерело надходження заявок на участь в «єОселі» — мобільний застосунок «Дія». «Заявка ще не зобовʼязує оформити кредит чи знайти квартиру, а є першим кроком для всіх, хто навіть просто цікавиться програмою», — кажуть в «Укрфінжитлі».
Загальна кількість всіх заявок за час роботи програми вимірюється сотнями тисяч, але не всі вони актуальні.
«Хтось подав, щоб перевірити свою кредитоспроможність, хтось вирішив протестувати послугу, а хтось реально хоче і готовий шукати житло й оформити кредитну угоду», — каже Анжеліка Зборошенко.
Тому сотні тисяч заявок трансформуються в десятки тисяч потенційних клієнтів. З тих, хто отримав попереднє погодження від банку, приблизно 15% доходять до укладання кредитних угод.

Зміни в програмі єОселя: хто та яке житло може придбати 🏠

За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас